Primátor Hřib: Provedeme analýzu rizik a prověříme zabezpečení našich systémů

10.01.2019 8:35

Magistrát hlavního města Prahy si nechá vypracovat analýzu rizik a prověří zabezpečení systémů, činí tak v reakci na varování před užíváním produktů společností Huawei Technologies a ZTE Corporations.

Primátor Hřib: Provedeme analýzu rizik a prověříme zabezpečení našich systémů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr České pirátské strany a nový primátor Prahy Zdeněk Hřib

Žádné klíčové systémy od těchto společností by hlavní město nemělo nevyužívat, pouze několik zaměstnanců úřadu má od firmy Huawei služební telefon, jedná se však o nízké jednotky případů. Praha však bere oficiální varování před produkty Huawei a ZTE vážně, a proto primátor města Zdeněk Hřib zadal zpracování analýzy rizik.

Důvodem pro vypracování analýzy je oficiální varování před produkty Huawei Technologies a ZTE Corporations, které vydal Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB).

„Na základě tohoto varování provedeme analýzu rizik a prověříme zabezpečení našich systémů. Budeme tak postupovat v souladu s Národním úřadem pro kybernetickou a informační bezpečnost a především pak s Metodikou k varování ze 17. prosince 2018, kterou vydal NÚKIB začátkem tohoto roku a kde je definováno, jak by se měli zachovat správci kritických systémů,“ vysvětlil primátor hlavního města Zdeněk Hřib.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích