Primátor Hřib: Vedení města přijme předsedu tibetské exilové vlády

01.03.2019 14:32

Primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib společně s radní hlavního města Hanou Kordovou Marvanovou a dalšími zástupci města přijmou předsedu tibetské exilové vlády, pana Lobsanga Sangaye s delegací.

Primátor Hřib: Vedení města přijme předsedu tibetské exilové vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr České pirátské strany a nový primátor Prahy Zdeněk Hřib

Přijetí se uskuteční na základě iniciativy radní Marvanové 6. března v 17.30 hodin v Brožíkově sále Staroměstské radnice. Pan Sangay je v České republice od 5. do 7. března na pozvání pořadatelů festivalu Jeden svět.

Předseda exilové vlády Lobsang Sangay v rámci festivalu předá cenu Homo Homini udělovanou společností Člověk v tísni osobnostem, které se významně zasloužily o prosazování lidských práv, demokracie a nenásilného řešení politických konfliktů.

„Předchozí vedení hlavního města upřednostňovalo dobré politické vztahy s Čínskou lidovou republikou za každou cenu a nezohledňovalo skutečnost porušování lidských práv a svobod. Představy předchozího vedení o výhodnosti tohoto postupu se dosud nenaplnily, ani v získání pandy do pražské zoo,“ uvedl primátor Zdeněk Hřib.

„Tímto se Praha vrací k tradici vyvěšování tibetské vlajky. Je podstatné, aby Praha jako hlavní město České republiky, která zažila 40 let totality, neopomíjela obhajovat dodržování lidských práv ve světě a upozorňovala na jejich porušování jako například v Tibetu. Děkuji Kateřině Jacques Bursíkové, že ona a organizace Češi Tibet pomohli zorganizovat setkání s předsedou tibetské exilové vlády Lobsangem Sangayem,“ doplnila radní Hana Kordová Marvanová, z jejíž iniciativy se přijetí uskuteční.

V pondělí budou pražští radní jednat o vyvěšení tibetské vlajky. Pokud radní připravené usnesení schválí, bude vlajka vyvěšena od pátku 8. 3. od 18.00 hodin do pondělí 11. 3. do 8.00 hodin nad hlavními vchody Nové radnice a Škodova paláce.

V přízemí Nové radnice připravuje magistrát taktéž výstavu výtvarné a literární soutěže škol Mezinárodní kampaně Vlajka pro Tibet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…