Primátor Hřib: Začínáme v rámci Lítačka vyvíjet aplikaci

17.07.2019 8:33

Komentář na facebookovém profilu k dopravě v Praze

Primátor Hřib: Začínáme v rámci Lítačka vyvíjet aplikaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib

Představte si, že si budete moci naplánovat cestu městem přesně tak, jak je to nejchytřejší a přímo na míru vašim potřebám.

Třeba se rozhodnete, že se chcete dostat z bodu A do bodu B co nejrychleji, nejlevněji, bezbariérově, co nejvíc ekologicky nebo díky zapojení vlastních sil co nejzdravěji. Přitom budete moci využívat všech možných způsobů dopravy: mhd, auto, chůzi, vlastní kolo, bikesharing, carsharing, spolujízdu, taxislužby...

Ne, tohle není sci-fi. Právě pro tyto účely začínáme v rámci Lítačka vyvíjet aplikaci, která všechno zmíněné zvládne. Navíc zohlední zpoždění spojů, výluky a další mimořádnosti, o kterých bude uživatele informovat. Aplikace vám dále například zjistí také dostupnost parkovacích míst. Už se s náměstkem pro dopravu Adam Scheinherr těšíme, jak touto aplikací posuneme cestování po městě na nový level.

Stále všude říkám, že smart city (chytré město) není o drahých hračkách typu wifi lavičky, ale o řízení města pomocí dat. Výsledkem je pak město usnadňující život lidem, kteří v něm žijí. A o to přeci jde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…