Primátor Hudeček: Co se týče Opencard, nemusí se Pražané obávat žádných změn

13.06.2014 18:45

Hlavní město Praha přebírá k 15. červnu letošního roku podporu Opencard od firmy EMS (dříve Haguess). Pro Pražany se nic nemění, karta funguje dál, mohou se na ní nahrávat kupony a jsou zachovány všechny její funkce.

Primátor Hudeček: Co se týče Opencard, nemusí se Pražané obávat žádných změn
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na chrám sv. Víta v areálu Pražského hradu

K převzetí dochází kvůli tomu, že k 15. 6. končí platnost smlouvy o podpoře se společností EMS a Praha nemůže s touto firmou uzavřít smlouvu novou. „Na situaci jsme se s ohledem na důležitost této služby pro Pražany dlouhodobě připravovali, tento krok je možný jen díky dvouletému úsilí radních Evy Vorlíčkové a Jana Vašíčka. Máme nyní zajištěn tým IT specialistů z Magistrátu, kteří se budou o podporu starat. Lidé se nemusejí obávat žádných změn,“ říká primátor Prahy Tomáš Hudeček.

V minulých dnech zároveň Hlavní město Praha i Dopravní podnik hlavního města Prahy udělaly všechny nutné kroky k zaplacení používaných licencí od EMS a dokoupení dalších. Tento postup je naprosto shodný jako v předchozích letech. „Uhrazení používaných a koupě dalších licencí je zavedenou praxí mezi Prahou a Haguess, respektive nyní EMS,“ konstatoval primátor Hudeček.

„Převzetí podpory neznamená, že bychom přerušili kontakty, naopak jsme učinili všechny potřebné kroky k narovnání vztahů,“ doplňuje Tomáš Hudeček.

Praha chce se společností EMS nadále o systému Opencard jednat. „Různé formy nátlaku, jako například zdůrazňování možností podání návrhu na předběžné opatření či odstoupení od smlouvy, považujeme za zcela neadekvátní situaci. Rozhodně nám to nezabrání v tom, abychom postupovali v zájmu Pražanů jako dobrý hospodář. Nebudeme činit kroky ke koupi jakékoli části Opencard bez kvalitních posudků od renomovaných společností. Nátlaku nebudeme podléhat,“ dodal primátor Hudeček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

16:05 Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice návratů u nás žijících Ukrajinců v branném…