Primátor Jura: Ještě několik týdnů vydržme!

03.03.2021 14:53

Dnes nebojujeme žádnou politickou bitvu. Bojujeme o naše životy a o životy našich rodin. Nedodržování opatření není žádným občanským postojem nebo vzdorem vůči komukoliv, je to jen hazard.

Primátor Jura: Ještě několik týdnů vydržme!
Foto: Město Prostějov
Popisek: František Jura

Vážení občané, obracím se na vás v mimořádně složitém období. Pandemie koronaviru přivedla naše nemocnice až na pokraj jejich kapacity. Pokud nadále poroste počet vážných případů, už v nich pro pacienty s covidem nebude žádné místo.

Anketa

Nechali byste si píchnout vakcínu Sputnik V? (Ptáme se od 2.3.2021)

88%
12%
hlasovalo: 30340 lidí

A co víc, na odděleních s nejnáročnější péčí nebude volné místo pro nikoho. Ani pro zraněné z automobilových nehod, oběti úrazů nebo lidi s infarktem, mrtvicí a zánětem slepého střeva. Naši blízcí budou umírat na zdravotní problémy, které by ještě před několika měsíci byly zvládnutelné a léčitelné.

V současné situaci jsme všichni společně. V těchto dnech není ten pravý čas na zamyšlení, kdo udělal větší či menší chyby, k těmto úvahám budeme mít dost příležitostí později. Tváří v tvář současnému nebezpečí dokonce není vůbec důležité, co si kdo z nás myslí o samotné vládě. Dnes  nebojujeme žádnou politickou bitvu. Bojujeme o naše životy a o životy našich rodin. Nedodržování opatření není žádným občanským postojem nebo vzdorem vůči komukoliv, je to jen hazard.

Proto se na vás jako primátor naše města obracím s výzvou, abyste ještě několik týdnů vydrželi. Naši zdravotníci potřebují získat čas, aby zvládli péči o nemocné. Myslím, že je povinností každého z nás jim jej dát. Dodržujme prosím všechna nová opatření, buďme co nejvíce doma,  minimalizujme kontakty s dalšími lidmi a chraňme se před nákazou. Nehledejme cesty, jak omezení obejít. Berme dodržování každého z nich jako náš příspěvek ke společné záchraně lidí, kteří jsou v ohrožení. A to jsme my všichni.

Přeji vám pevné zdraví.

Mgr. František Jura
primátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.