Primátor Jura: Pro spolufinancování projektů prevence kriminality se opět počítá s dotačními prostředky

02.12.2019 17:56

Aktivity v rámci projektů prevence kriminality poběží i v následujícím roce.

Primátor Jura: Pro spolufinancování projektů prevence kriminality se opět počítá s dotačními prostředky
Foto: Město Prostějov
Popisek: František Jura

Letošní akce prevence kriminality se týkaly investičních a neinvestičních projektů situační a sociální prevence. V podobném duchu se s těmito aktivitami bude pokračovat i v roce budoucím.

Odbor sociálních věcí magistrátu města Prostějova a Městská policie Prostějov dlouhodobě realizují aktivity v rámci projektů prevence kriminality, na které se daří získávat dotace v rámci programu Ministerstva vnitra ČR a Olomouckého kraje.

„Pro spolufinancování se opět počítá s dotačními prostředky a to na digitalizaci městského kamerového dohlížecího systému, konkrétně na její třetí etapu, dále na investiční projekt  - pracoviště pro analytickou práci se záznamy; neinvestiční projekt pro pobyty pro děti nebo projekt informování občanů o legálních možnostech ochrany před trestnou činností jako je Aktivní senior,“ zmínil oblasti primátor Prostějova František Jura.

Zmíněné projekty budou součástí prevence kriminality na rok 2020 v souladu s Plánem prevence kriminality ve městě Prostějově na léta 2018 – 2020.

„V ucelené podobě bude vše předloženo Radě města Prostějova ke schválení nejpozději v lednu 2020. Dotační program Ministerstva vnitra ČR je v současnosti připravován k vyhlášení a očekáváme obdobné podmínky jako v předchozích letech. Olomoucký kraj vyhlašuje dotační program počátkem kalendářního roku a také zde předpokládáme obdobné podmínky jako v roce 2019,“ nastínila náměstkyně primátora Alena Rašková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…