Primátor Kroupa: Černé scénáře zpoždění autobusů se nenaplnily

12.05.2019 16:50

Rada města Jablonec nad Nisou schválila nařízení č. 2/2019 statutárního města Jablonec nad Nisou, které mění tarify městské hromadné dopravy.

Primátor Kroupa: Černé scénáře zpoždění autobusů se nenaplnily
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Jablonce nad Nisou Milan Kroupa (ANO)

Nařízení formálně zakotvuje možnost koupit si jízdenku bez jakékoliv přirážky u řidičů autobusů MHD. V praxi je toto opatření platné už od 26. ledna 2019, kdy došlo ke změně dopravce autobusové městské hromadné dopravy v Jablonci a okolí.

„Jinde, než u řidičů, v dnešní době už papírovou jízdenku koupit nelze. Černé scénáře, že budou mít kvůli tomu autobusy zpoždění, se nenaplnily. Většina cestujících totiž klasické jízdenky vůbec nepoužívá a platí jízdné prostřednictvím předplacených karet, které jsou i finančně výhodnější,“ vysvětluje primátor Milan Kroupa.

Vydáním Nařízení statutárního města Jablonec nad Nisou č. 2/2019 se mění nařízení statuárního města Jablonec nad Nisou č. 1/2018, kterým se stanovuje Tarif městské dopravy v Jablonci nad Nisou v rámci Integrovaného tarifu veřejné dopravy Libereckého kraje, ve znění pozdějších předpisů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.