Primátor Macura: Ostrava stále zůstává atraktivním cílem pro investory

27.02.2016 16:59

Město Ostrava patří do TOP 10 investorsky nejatraktivnějších středně velkých měst Evropy. Shodli se na tom nezávislí hodnotitelé v rámci srovnání evropských měst a regionů z hlediska jejich atraktivity pro přímé zahraniční investice „European Cities and Regions of the Future 2016/2017", které 15. února zveřejnil britský časopis fDi Magazine.

Primátor Macura: Ostrava stále zůstává atraktivním cílem pro investory
Foto: Petr Kupka
Popisek: Primátor Ostravy Tomáš Macura

V kategorii středně velkých měst (200-750 000 obyvatel) v rámci celé Evropy se Ostrava umístila v „TOP desítce" na devátém místě. Mezi deseti nejlepšími byla také při posledním srovnání v letech 2014/15. Potvrzuje tím, že patří mezi nejatraktivnější města Evropy z hlediska směřování zahraničních investic.

„Město Ostrava se rozvíjí pozitivním směrem, což dosvědčují výsledky průzkumu. Jeho potenciálu už využila řada českých i zahraničních firem a stále zůstává atraktivním cílem pro investory. Ti hodnotí pozitivně především strategickou geografickou polohu a dobrou dostupnost města, širokou síť dodavatelských firem či kvalifikovanou pracovní sílu,“ řekl primátor Tomáš Macura.

 

Ostrava se může považovat za město budoucnosti především díky svému úspěšnému postupnému přetváření z tradičních hodnotových řetězců na moderní perspektivní odvětví, jako jsou nanotechnologie či ICT. Časopis fDi Magazine, který patří do mediální skupiny Financial Times, hodnotil celkem 481 evropských měst a regionů. Kromě podnikatelské přívětivosti a strategie podpory přímých zahraničních investic přihlížel k ekonomickému potenciálu, lidským zdrojům, efektivitě nákladů, kvalitě života a infrastruktuře.

Kompletní dokument „European Cities and Regions of the Future 2016/17" je k dispozici ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

12:17 Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s občany.