Primátor Macura: Rád přispěji na dobrou věc

05.01.2017 20:36

Po 13. hodině přijal ve své pracovně primátor Tomáš Macura zástupce Charity Ostrava, kteří organizují Tříkrálovou sbírku. Se Třemi králi se setkal také náměstek primátora Zbyněk Pražák a další členové vedení města.

Primátor Macura: Rád přispěji na dobrou věc
Foto: Petr Kupka
Popisek: Primátor Ostravy Tomáš Macura

„Rád přispěji na dobrou věc. Oceňuji, že část prostředků podpoří mobilní hospic, který umožňuje nevyléčitelně nemocným lidem strávit poslední chvíle života v rodinném kruhu,“ řekl primátor Ostravy T. Macura.

Darované peníze charita využije na podporu Mobilního hospice a ošetřovatelské služby sv. Kryštofa, podporu seniorů v pečovatelské službě Matky Terezy a lidí ohrožených sociálním vyloučení, na dofinancování venkovního sociálního zařízení táborové základny pro ohrožené děti a mládež z Charitního střediska M. Magone v Podolánkách, dofinancování hydroizolace a rekonstrukce vstupu v Charitním domě sv. Alžběty, které je zařízením pro přechodný pobyt seniorů, dofinancování rekonstrukce a vybavení vstupních prostor v Charitním domě sv. Václava - domově pokojného stáří a na podporu lidí se zdravotním postižením v chráněných dílnách Charity sv. Alexandra.

Tříkrálovou sbírku organizuje Charita Ostrava a Charita sv. Alexandra. V ulicích Ostravy a okolních obcích bude až do 15. ledna koledovat 350 tříkrálových skupinek.

Při sbírce v roce 2016 shromáždili Ostravané na podporu potřebných lidí rekordní částku 1 673 867 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …