Primátor Macura předal ocenění čestné jednotce Vězeňské služby ČR

18.09.2017 22:09

Divácky nejvíce oceňovanou ukázku leteckých dovedností předvedl na 17. Dnech NATO & Dnech Vzdušných sil Armády ČR pilot Martin Kuterka ze Slovenska na stroji MiG 29 a získal tak cenu primátora města Ostravy. Kvůli počasí bylo v sobotu zrušeno vystoupení saúdskoarabské letecké skupiny Saudi Hawks, v neděli pak byl až na vrtulníky a slovenskou vládní letku odvolán celý program letových ukázek.

Primátor Macura předal ocenění čestné jednotce Vězeňské služby ČR
Foto: Petr Kupka
Popisek: Primátor Ostravy Tomáš Macura

Přes deštivé počasí se v sobotu 16. září největší bezpečnostní přehlídky v Evropě pořádané na Letišti Leoše Janáčka Ostrava v Mošnově zúčastnilo na 65 tisíc návštěvníků, v neděli 18. záři asi 25 tisíc lidí. Celkem tak program shlédlo na 90 tisíc osob. Při slavnostním zahájení je pozdravili ministr obrany Martin Stropnický, armádní generál Josef Bečvář a primátor Ostravy Tomáš Macura.

Primátor Tomáš Macura následně předal čestné jednotce Vězeňské služby České republiky významné ocenění – čestnou stuhu České euroatlantické rady. Vedle různých prezentací a ukázek Městská policie Ostrava spolu s městem obohatili Dny NATO o další iniciativu zaměřenou na komfort a pohodlí účastníků. Pro ty, kteří přijeli na letiště na kolech, zřídili hlídané kolárny, kde si cyklisté mohli nechat své stroje. Bohatý byl i doprovodný program, k němuž město Ostrava přispělo zřízením relaxační zóny, která nabídla fotokoutek, projekční a biatlonovou laserovou střelnici či praktické informace o Ostravě a okolí, turistické a historické zajímavosti, dopravní spojení, upomínkové předměty, mapy, bedekry.

Dny NATO jsou největší akcí svého druhu ve střední Evropě. Představují se na nich vojenské, záchranářské či bezpečnostní jednotky, letos ze 17 států. Speciální partnerskou zemí bylo Slovensko. K vidění bylo okolo 80 letadel a vrtulníků a přes 200 kusů pozemní techniky. Mezi největšími lákadly byly americké strategické bombardéry B-52 Stratofortress a B-1B Lancer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.