Primátor Paparega: Chceme se postarat o fotbalisty. Peníze ale poskytneme při splnění specifických podmínek

28.06.2016 5:29

Už vloni deklaroval primátor Jan Paparega vůli města postarat se o všechny dětské a mládežnické fotbalisty ve městě Most. Tedy i o fotbalisty Fotbalové akademie Josefa Masopusta (FAJM). Nyní mostečtí zastupitelé tuto vůli zhmotnili do snahy převést práva a povinnosti z FK Baník Most 1909 (FKBM) a FAJM na Mostecký fotbalový klub, který je v majetku města. Na zajištění tohoto převodu zastupitelé schválili Mosteckému fotbalovému klubu účelově vázanou dotaci ve výši zhruba 4,8 milionu Kč.

Primátor Paparega: Chceme se postarat o fotbalisty. Peníze ale poskytneme při splnění specifických podmínek
Foto: archiv primátora
Popisek: Primátor Mostu Jan Paparega (BPP za volební stranu Severočeši Most)

Po převodu město získá možnost disponovat s převáděnými právy k hráčům a kontrolu nad FAJM. Mostecký fotbalový klub by tak měl přijmout pod svá křídla hráče v jednotlivých mládežnických kategoriích a soutěžích působících ve FAJM, ale také hráče divizní soutěže dospělého A mužstva FKBM.

„Chceme se postarat o fotbalisty. To jsme už mockrát deklarovali. Proto hodláme převzít hráče do Mosteckého fotbalového klubu, a proto jsme schválili na tento převod částku téměř pěti milionů korun. Tuto dotaci ale skutečně poskytneme pouze za předpokladu, že Fotbalová akademie i FK Baník Most splní přesně specifikované podmínky,“ konstatuje primátor Jan Paparega. Jednou z těchto podmínek je změna stanov spolku. Další podmínkou je, že jedinými členy spolku se stanou město Most, Technické služby města Mostu a Sportovní hala Most. Členy statutárních orgánů budou výhradně osoby nominované městem a toto bude zapsáno ve veřejném rejstříku. Spolek dále musí městu předložit potvrzení o bezdlužnosti a seznam majetku a závazků. Další nezbytnou podmínkou je, že Fotbalová asociace ČR bude evidovat převod členských práv k hráčům a k soutěžím v mládežnických kategoriích a hráčů dospělých A týmů z FK Baník na Mosteckých fotbalový klub.  

Primátor Paparega dále dodává: „Není možné, aby město dál dotovalo klub (myšlenko FAJM), který má takové závazky, že by dotace stěží pokryla právě je. Kde by pak brali další finance na zajištění činnosti a provozu?“ Sloučení fotbalistů pod jeden subjekt, který je ve vlastnictví města (tedy Mostecký fotbalový klub), těmto problémům do budoucna zabrání. „Ze strany města je to hozená rukavice, uvidíme, jak se s ním FAJM a FK Baník vyrovnají,“ uzavírá Jan Paparega.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice