Primátor Paparega: Zda magistrát porušil zákon, když nepřihlédl k odvolání kandidátky Dernerové, může rozhodnout jen soud

08.10.2016 10:59

Mostecký primátor reaguje na otevřený dopis redakce mosteckého měsíčníku Krušnohor, který je vydáván ve spolupráci se Severočechy.cz, které jako zmocněnkyně nově zastupuje Hana Jeníčková, která odvolala kandidátku "bývalých" (neprávoplatných) Severočechů.cz a senátní kandidátku Alenu Dernerovou:

Primátor Paparega: Zda magistrát porušil zákon, když nepřihlédl k odvolání kandidátky Dernerové, může rozhodnout jen soud
Foto: archiv primátora
Popisek: Primátor Mostu Jan Paparega (BPP za volební stranu Severočeši Most)

Veřejný dotaz redakce Krušnohoru:

Krajský soud v Ústí nad Labem 6. 10. 2016 zamítl žalobu Zelenkových a Schwarzových Severočechů.cz proti stažení kandidátky politického hnutí v krajských volbách. Postup krajského úřadu ve věci označil za správný a žalobu za nedůvodnou. Vzhledem k tomu, že krajský úřad a krajský soud vycházely ze stejných podkladů, které Magistrátu města Mostu předložila JEDINÁ a PLATNÁ volební zmocněnkyně oficiálního politického hnutí  Severočeši.cz JUDr. Hana Jeníčková ve věci stažení kandidátky MUDr. Aleny Dernerové ve volbách do Senátu, se redakce měsíčníku Krušnohor veřejně ptá: Jak napraví Magistrát města Mostu svoji chybu, o které je dnes již naprosto jasné, že je porušením zákona?

Reakce primátora:

Krajský  soud rozhodoval ve věci žaloby politického hnutí Severočeši.cz proti Krajskému úřadu Ústeckého kraje, kterou se Severočeši snažili zvrátit odvolání všech svých kandidátů z kandidátní listiny pro volby do zastupitelstva kraje.
Zda došlo k porušení zákona ve věci postupu Magistrátu města Mostu, který k odvolání kandidátky do Senátu MUDr. Aleny Dernerové nepřihlédl, může rozhodnout jen a pouze nezávislý soud. V současné chvíli je stanovisko Magistrátu města Mostu neměnné, a to z již konstatovaných důvodů uvedených v tiskovém prohlášení ze dne 5. 10. 2016.

http://www.mesto-most.cz/volby-do-senatu/d-26613

http://www.mesto-most.cz/volby-do-senatu/d-26599

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.