Primátor Pobucký: Taxislužba pro seniory je žádaná

23.07.2020 20:41

Statutární město Frýdek-Místek zavedlo letos v lednu taxislužbu pro seniory. Mezi seniory je o ni veliký zájem, a to až takový, že byla rozšířena místa, do kterých se mohou prostřednictvím této služby přepravit.

Primátor Pobucký: Taxislužba pro seniory je žádaná
Foto: Facebook Michala Pobuckého
Popisek: Primátor Frýdku-Místku Michal Pobucký v roušce

„Senioři využívají tuto službu zejména k přepravě do zdravotnických zařízení, včetně ordinací praktických lékařů. Taxislužbou ale jezdí taky na úřady, na poštu, vlakové a autobusové nádraží nebo na hřbitovy. Nyní jsme vyšli vstříc jejich požadavkům na rozšíření cílových míst. Nově mohou taxislužbu využít i pro přepravu do knihovny a jejich poboček na území města,“ řekl náměstek primátora Marcel Sikora.

Taxislužbu pro seniory mohou využívat občané starší 70 let s trvalým pobytem na území města. K dispozici je každý pracovní den od 6 do 14 hodin. Za přistavení vozidla, neboli za jednu jízdu, senior zaplatí 20 korun. Spolu se seniorem se může přepravit i jedna doprovázející osoba, a to zdarma. Aby byla služba dostupná pro co nejvíce klientů, byl stanoven maximální počet jízd, a to na 6 za měsíc.

Podmínkou pro využití Taxislužby pro seniory je kromě trvalého pobytu na území města a věku nad 70 let také PRŮKAZKA.

Senioři si mohou průkazku pro využití taxislužby vyřídit v úřední dny na odboru sociálních služeb magistrátu na ulici Radniční 1149 ve Frýdku. Doložit je nutné OP, případně plnou moc, pokud bude průkazka vyřizována v zastoupení. Vystavit si ji nechalo na 1 300 seniorů.

Mgr. Michal Pobucký, DiS.

  • SOCDEM
  • primátor statutárního města Frýdek-Místek
  • krajský zastupitel

„Taxislužba pro seniory je čím dál vytíženější. Po jejím zavedení v lednu a únoru ji využívalo na sto seniorů. V době covidu jich bylo v průměru 150 za měsíc. Po rozvolnění hygienických opatření je zájem vyšší. V květnu službu využilo 160 a v červnu 26O seniorů. Počet jízd byl samozřejmě vyšší, senior může službu využít až šest krát z měsíc“ dodal náměstek Sikora.

„Ve městě žije přes čtyři a půl tisíce seniorů nad 70 let. Formou poskytování terénních i odlehčovacích služeb se snažíme, aby byli co možná nejdéle soběstační, nebo abychom ulehčili rodinám, které o ně pečují. Taxi pro seniory je jednou z dalších služeb, které k tomu přispějí,“ zopakoval primátor Michal Pobucký.

Formuláře ke stažení plné moci a souhlasu s podmínkami provozování služby ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…