Primátor Staněk: Nyní máme možnost financovat opravy s velkým přispěním dotací

12.01.2017 22:22

Podchod pod frekventovanou Brněnskou ulicí se dočká velké rekonstrukce. Zastřešení i podzemní část podchodu včetně osvětlení projde kompletní opravou, tak aby mohl být zajištěn bezpečný a bezbariérový přístup k zastávkám tramvajové i autobusové dopravy. Rekonstrukce by měla začít v dubnu letošního roku, hotovo by pak mělo být na konci letních prázdnin.

Primátor Staněk: Nyní máme možnost financovat opravy s velkým přispěním dotací
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Olomouce doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D. (ČSSD)

„Strategický a velmi vytížený podchod pod Brněnskou ulicí je již v nevyhovujícím technickém stavu, proto je pro zajištění bezpečnosti a bezbariérovosti jeho komplexní rekonstrukce nutná. Denně podchod využívají stovky lidí, kteří dojíždějí za prací a službami či se potřebují dopravit do blízké Fakultní nemocnice Olomouc. Je proto potřeba zajistit těmto lidem jistý komfort a bezpečnost,“ vysvětluje nutnost investice primátor města Olomouce Antonín Staněk. „Nyní máme navíc možnost financovat opravy s velkým přispěním dotací,“ dodává.

Rekonstrukce podchodu bude spočívat v opravě jeho zastřešení i celého podzemního tělesa, a to včetně osvětlení. Díky rekonstrukci tak bude zajištěný bezpečný a bezbariérový přístup k zastávkám městské tramvajové dopravy Fakultní nemocnice směr Hlavní nádraží a směr Nová Ulice a také přístup k zastávkám městské autobusové dopravy (včetně bezbariérové linky č. 42, která obsluhuje areál FN Olomouc) a regionální autobusové dopravy (směr Brno, Prostějov, Přerov, Karlova Studánka, Boskovice, Slatinice - lázně, Čechy pod Kosířem).

Celkové náklady na komplexní rekonstrukci vytíženého podchodu jsou necelých 13 milionů korun, z městského rozpočtu však budou stačit pouze necelé 2 miliony. „Integrovaný regionální operační program nám na rekonstrukci podchodu poskytne dotaci ve výši 10,3 milionů korun, dalších 600 tisíc korun dostaneme ze státního rozpočtu,“ doplňuje náměstek primátora Ladislav Šnevajs.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu