Primátor Staněk: Sídliště nejsou nafukovací, přesto se daří problém řešit

11.05.2016 19:33

Ve Werichově ulici přibudou další parkovací místa

Primátor Staněk: Sídliště nejsou nafukovací, přesto se  daří problém řešit
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Olomouce doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D. (ČSSD)

O třináct parkovacích míst více budou moci už v létě využívat obyvatelé sídliště na Nových Sadech. Oplocené betonové hřiště ve Werichově ulici nahradí nové parkoviště. Složitá situace s parkováním na lidnatém sídlišti tak bude pro místní opět o něco snesitelnější. Požadavek na navýšení počtu parkovacích stání v místě nevyužívaného hřiště vzešel od obyvatel okolních domů. Ti ve své iniciativě našli podporu i u místně příslušné komise městské části, která záměru vyjádřila podporu již v únoru minulého roku na svém veřejném zasedání. Jednání se zúčastnili i zástupci vedení města.

„Celkem šestnáct parkovacích stání vznikne v místě stávajícího nevyužívaného betonového hřiště, jedno z nich bude vyhrazené pro držitele průkazu ZTP. Kvůli vjezdu na nové parkoviště však bude nutné tři stávající místa zrušit. Výsledkem tedy bude navýšení kapacity o třináct parkovacích stání,“ vysvětluje investiční náměstek primátora města Olomouce Filip Žáček.

Werichovu ulici dlouhodobě trápí nedostatek parkovacích míst

Stavební práce začínají v těchto dnech a potrvají do konce června. Náklady na vybudování nového parkoviště jsou asi půl milionu korun, v rámci stavby dělníci také předláždí přilehlý chodník.

Ve Werichově ulici řidiče dlouhodobě trápí nedostatečná kapacita parkovišť. „Aut přibývá, ale sídliště bohužel nejsou nafukovací. I přesto se nám však daří složitou situaci místním v rámci možností ulehčit. V minulém roce se podařilo v této lokalitě vybudovat čtyřiačtyřicet nových parkovacích stání za celkem 3 miliony korun,“ uzavírá primátor Antonín Staněk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…