Primátor Staněk ocenil bronz házenkářek DHK Zora Olomouc

03.07.2017 5:33

Bronzovou medaili z české ligy ukázaly primátorovi Antonínu Staňkovi házenkářky DHK Zora Olomouc. Věnovaly mu i zarámovaný dres s číslem 3, který mu na radnici podepsaly.

Primátor Staněk ocenil bronz házenkářek DHK Zora Olomouc
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Olomouce doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D. (ČSSD)

„Bál jsem se, že vás v Ostravě udolají. Když jsem se dověděl, že to dopadlo, byl jsem mile překvapen. Máte mé velké gratulace,“ přivítal házenkářky primátor. „Asi to chtělo velké sebezapření, protože v Ostravě se často nevyhrává,“ dodal.

To potvrdila kapitánka Kateřina Růžičková. „Nejtěžší bylo po první ostravské prohře hodit všechno za hlavu,“ uvedla kapitánka. O medaili se hrálo na dvě vítězná utkání, přičemž Olomoučanky zvítězily v prvním zápase na domácí půdě a musely alespoň jednou vyhrát i na půdě soupeřek.

Primátor poděkoval za reprezentaci města i realizačnímu týmu. „Víte, že ze všech sportů mám k házené nejblíže,“ usmál se na své kolegy z palubovky.

„Dva dny jsem tajně vozil v autě šampaňské, nakonec se nám podařilo polít ostravskou halu. Oni tu naši znesvětili před třemi roky, dlužili jsme jim to,“ prozradil předseda klubu Vítězslav Růžička.

„Na medaili jsme čekali osm let, z toho se posledních pět let na medailových místech točily tři týmy. To se nám teď podařilo nabourat,“ dodal trenér Jan Bělka.

Zatímco činovníci dostali od primátora kravaty s motivem Olomouce, hráčky kromě drobností i celodenní poukaz do aquaparku.

Kádr Dámského házenkářského klubu se po prázdninách moc nezmění. Odchází pouze Anna Gebre Selassie a své angažmá chce ale na několik let přerušit trenér Bělka. „Musím si srovnat všechno v práci,“ potvrdil s tím, že uvažuje i o docentuře.

Mezi hráčkami, které se primátorovi podepsaly na zarámovaný dres byla i Tereza Fryčáková z širší reprezentační nominace. „Medaile po vyhraném zápase, to jsou emoce. Setkání s panem primátorem je společenská záležitost, ale příjemná,“ zhodnotila odpolední setkání.

Dres s číslem 3 a stopami šampaňského patřil původně kapitánce Kateřině Růžičkové. „Není mi líto, že ho nebudu mít, doma mám jiné. Naopak, je pro mě ctí, že ho má olomoucký primátor,“ řekla.

V rozhodujícím zápase o ligový bronz zvítězily Olomoučanky na hřišti Sokola Poruba 21:17.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

10:04 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

V sobotu 13. dubna 2024 proběhla v Praze již XI. celostátní konference hnutí SPD, na které si její d…