Primátor Svoboda: V sobotu si mohou návštěvníci prohlédnout radnici zdarma

10.09.2020 6:34

V sobotu 12. září se uskuteční další ročník Dnů evropského kulturního dědictví. Součástí programu jsou i bezplatné prohlídky českobudějovické radnice s kostýmovaným průvodcem.

Primátor Svoboda: V sobotu si mohou návštěvníci prohlédnout radnici zdarma
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda (ANO)

Těchto hodinových prohlídek se uskuteční celkem šest vždy ve skupinách po 25 osobách. Kapacita je tak omezena a je lepší si místenky na prohlídku rezervovat včas a vyzvednout si je v Turistickém informačním centru předem, nejpozději do pátku 11. září do 14 hodin. Sraz pro všechny účastníky prohlídek je na radničním nádvoří.

„Návštěvníci se seznámí s historií a stavebním vývojem radnice, uvidí obřadní síň s freskou Šalamounova soudu, originály soch ctností a otevře se jim nezvyklý výhled na náměstí ze střechy radnice. Jistě je stále mnoho občanů města, kteří radnici takto ještě nikdy neviděli a rádi je přivítáme,“ řekl primátor Jiří Svoboda. 

Vzhledem k mimořádným opatřením ministerstva zdravotnictví jsou návštěvníci vnitřních prostor radnice povinni mít zakryty dýchací cesty ochrannými prostředky a dodržovat doporučené odstupy. U vstupů do vnitřních prostor radnice jsou volně k dispozici dezinfekční prostředky na ruce.

Bližší informace podá Turistické informační centrum na tel. 386 801 413. Aktuální informace k programu Dnů evropského kulturního dědictví v Českých Budějovicích najdete na www.kultur-kontakt.cz(link is external) a www.inbudejovice.cz.(link is external)

Prohlídky se konají v 9:30, 10:30, 11:30, 13:30, 14:30 a v 15:30 hodin
Prohlídky radnice se dále konají až do konce září v každý všední den v 10 hodin. Cena vstupenky pro dospělé je 40 korun, pro děti 20 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.