Primátor Vokřál: Financování Grand Prix by mělo být zajištěno z veřejných zdrojů

10.10.2015 11:08

Město Brno společně s Jihomoravským krajem a Centrálou cestovního ruchu Jižní Morava založily Spolek pro Grand Prix České republiky. Smlouvu o vzniku Spolku dnes na Nové radnici v Brně podepsali primátor města Petr Vokřál, hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek a Zuzana Vojtová za Centrálu cestovního ruchu – Jižní Morava.

Primátor Vokřál: Financování Grand Prix by mělo být zajištěno z veřejných zdrojů
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Petr Vokřál, ANO

„Podpisem zahajujeme činnost Spolku, který by měl již od příštího roku a následně další léta garantovat zdárný průběh pořádání Velké ceny v Brně. Zejména by mělo být zajištěno financování Grand Prix z veřejných zdrojů,“ řekl těsně po podpisu primátor Brna Petr Vokřál.

Spolek bude garantem organizace a finančního zajištění Velké ceny silničních motocyklů na Masarykově okruhu, a to nejenom pro příští rok, ale i pro další léta. Spolek bude spolupracovat především s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR, městem Brnem a Jihomoravským krajem.

Spolek chce vykonávat i vedlejší hospodářskou činnost

„V příštím týdnu by mělo dojít k jednání za účasti nás, jako Spolku, Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy ČR a Dorny, kde bychom se měli bavit o tom, jakým způsobem financovat zalistovací poplatek. Zároveň budeme v nejbližších týdnech připravovat faktickou organizaci MotoGP, ke které potřebujeme mít podepsanou smlouvu s Dornou,“ dodal primátor Brna Petr Vokřál.

Ministerstvo bude navíc na činnost Spolku dohlížet prostřednictvím tří členů, které jsou za něj nominováni do kontrolní komise.

Spolek chce zároveň vykonávat vedlejší hospodářskou činnost s cílem získávání dalších finančních prostředků.

Založení Spolku schválili zastupitelé města na svém letošním srpnovém zasedání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…