Primátor Vokřál: Policie se zaměří na okolí brněnské mešity

15.11.2015 11:29

Na budově Nové radnice vlaje černý prapor

Primátor Vokřál: Policie se zaměří na okolí brněnské mešity
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Petr Vokřál, ANO

Město Brno dnes vyvěsilo na budovu Nové radnice černý prapor jako projev solidarity a lítosti nad tragickými událostmi v Paříži.

"Toto není útok na Paříž, ale na celou Francii, jeden ze symbolů Evropy a jejich hodnot. Chtěl bych vyjádřit soustrast všem obyvatelům Francie, i proto jménem všech Brňanů v pondělí odešlu zprávu se slovy lítosti a solidarity starostovi francouzského Rennes, dlouholetého partnerského města Brna," uvedl primátor Brna Petr Vokřál.

Intenzivnější hlídková činnost policie se zaměří na okolí mešity

Vzhledem k aktuální bezpečnostní situaci je vedení města v kontaktu s Policií ČR, která již v celé republice zvýšila dohled v obchodních centrech a je připravena chránit vytipované veřejné akce s větším počtem účastníků. V Brně se intenzivnější hlídková činnost policie zaměří také okolí zdejší mešity.

Městská policie Brno v souvislosti s pařížskými událostmi a na základě konzultace s primátorem Petrem Vokřálem rozhodla o mírném navýšení výkonu služby v ulicích Brna (do odvolání). Hlídky obdržely instrukce ke zvýšení obezřetnosti v případě jakýchkoli podezřelých okolností. Speciální opatření se prozatím nepřipravují.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.