Primátorka Krnáčová: Mým cílem je dojít ke konsensu, ale nenechám se vydírat

14.08.2015 8:21

Primátorka hl. m. Prahy se dnes sešla se zástupci AKT, aby navázala na jednání, které se uskutečnilo v červenci

Primátorka Krnáčová: Mým cílem je dojít ke konsensu, ale nenechám se vydírat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová

Hlavním tématem byla novela zákona č. 111 o silniční dopravě, kterou se Hl. m. Praha rozhodlo novelizovat. Asociace koncesionářů v taxislužbě (AKT) přišla se svým návrhem, který byl probrán, a debatovalo se také o návrhu  Prahy. Některé návrhy AKT se město rozhodlo akceptovat, jiné musí ještě prověřit.

Primátorka Adriana Krnáčová nabídla zástupcům AKT zastoupení v pracovních skupinách na vytvoření standardů v pražské taxislužbě a pro tvorbu nových zkoušek pro řidiče taxislužby, které byly ustanoveny po jednání s dispečinky. Předseda AKT Karel Holcman tuto formu spolupráce odmítl s tím, že nezasedne k jednacímu stolu se zástupci dispečinků.

„Nabídka na nominaci členů do našich pracovních skupin byla panu Holcmanovi i přes jeho odmítavý postoj zaslána. Z mého pohledu jsou v tomto oboru důležité jak dispečinky, tak Asociace koncesionářů v taxislužbě. Velmi doufám, že nám jde stále o stejnou věc a pan Holcman příjme naši nabídku. Navrhli jsme rovnocenné zastoupení v obou pracovních skupinách, aby byly síly AKT a dispečinků vyrovnány. Myslím si, že nezasednout v pracovních skupinách by znamenalo nehájit zájmy koncesionářů a nechat vše pouze v rukách dispečinků,“ komentuje jednání primátorka hl. m. Prahy.

Primátorka dále AKT přislíbila ochotu debatovat o zařazení povinností dispečinků do zákona č. 111 o silniční dopravě či o nastavení minimální ceny na území Hl. m. Prahy.

AKT i přes vstřícný přístup Prahy oznámila, že dne 18. 8. 2015 Prahu zablokuje.

„Pokud se k zablokování Prahy AKT přece jen uchýlí a vezme si Pražany, tedy své zákazníky, jako rukojmí, budeme připraveni. Mým cílem je dojít ke konsensu, ale nenechám se vydírat,“ dodává primátorka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…