Primátorka Krnáčová: Rozhodování takzvaně od stolu není můj styl

19.08.2015 22:30

Primátorka Adriana Krnáčová pokračuje v pravidelných setkáních se starosty městských částí

Primátorka Krnáčová: Rozhodování takzvaně od stolu není můj styl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adriana Krnáčová

Primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová navštívila další městské části, konkrétně Prahu 11, Prahu 12, Prahu 14, Prahu 15 a Prahu 21. Plní tak svůj slib, že se bude snažit zlepšit komunikaci s vedeními jednotlivých radnic a s případnými problémy se seznámit přímo na místě.

„Rozhodování takzvaně od stolu není můj styl. Vždy se chci s místní problematikou nejdříve obeznámit, promluvit si s místními představiteli a získat představu, co se v dané městské části děje. Od vedení radnic se chci dozvědět, v čem jim může magistrát pomoci a co je třeba ve vzájemných vztazích vylepšit,“ sdělila primátorka.

Často diskutovanými tématy bylo například financování městských částí, dotační vztahy, nulová tolerance hazardu nebo směny a svěřování pozemků do správy městských částí. Došlo i na diskuzi o Pražských stavebních předpisech a jejich vlivu na další výstavbu v katastru hlavního města, protihluková opatření či možnosti odkupu a rekonstrukce některých staveb, jako například historické budovy Nádraží Hostivař.

„Z každého setkání si odnáším osm až deset úkolů, kterými se budu já nebo moji spolupracovníci intenzivně zabývat. Vždyť nám všem jde o společnou věc, aby se Praha rozvíjela a aby se nám v ní dobře žilo,“ uvedla primátorka.

Na řešení některých problémů došlo i na místě. Pří návštěvě Prahy 14 si její představitelé postěžovali, že v minulých horkých týdnech nebyla v provozu vodní fontánka na Černém Mostě. „V tomto případě stačil jeden telefonát na Technickou správu komunikací a fontánka byla opět funkční. Kéž by to bylo vždy takto jednoduché,“ podotkla primátorka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

19:05 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu