Primátorka Nechybová: Ústí nad Labem je severočeským Městem pro byznys

26.02.2017 16:06

Ústecký kraj je v očích zbytku republiky tak trochu zapomenutým regionem. Podle výsledků výzkumu Město pro byznys jde ale o lokalitu, která má co nabídnout. Především podmínky pro podnikatele tady nejsou vůbec špatné. Dokazuje to i centrum severu Čech, Ústí nad Labem, které se pro letošek stalo byznysově nejpřívětivějším městem severočeského regionu a získalo tak titul Město pro byznys Ústeckého kraje.

Primátorka Nechybová: Ústí nad Labem je severočeským Městem pro byznys
Foto: zitusti.cz
Popisek: Věra Nechybová, primátorka Ústí nad Labem

Srovnávací výzkum Město pro byznys hodnotí letos již podeváté podnikatelský potenciál měst a obcí v České republice. Detailnímu zkoumání jsou podrobena všechna města a obce s rozšířenou působností v České republice. Analytici agentury Datank, která za výzkumem stojí po datové stránce, dělí své hodnocení do dvou hlavních kategorií, podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy. A právě ve druhé jmenované oblasti, kterou mohou radnice přímo ovlivnit, Ústí nad Labem excelovalo. Výzkum Město pro byznys hodnotí všechna města a obce s rozšířenou působností. Pořadí vyhodnocuje za jednotlivé kraje a také za celou republiku.

Radnice má pro podnikatele dveře otevřené

Mohlo by se zdát, že když se mluví o podnikání, boduje Ústí nad Labem především díky své velikosti a většímu hospodářskému zázemí, ale je to právě přístup živnostenského odboru radnice, který dělá z města to podnikatelsky nejpřívětivější. Není asi překvapením, že ve srovnání s ostatními městy v regionu vyniká Ústí nad Labem nejvyšším podílem registrovaných firem. Ty se mohou opřít nejen o vstřícný přístup radnice, ale také o dostatek učňů a studentů v odborném vzdělávání. Také v tomto kritériu nad ostatními samosprávními celky v regionu město vyčnívá. Další plusové body získala radnice za přehledné a po informační stránce vyhovující webové stránky a za příkladnou komunikaci s podnikateli.

„Obrovské poděkování za skvěle odvedenou práci, která se zúročila při vyhlašování výsledků ankety, patří všem úředníkům magistrátu. Naše město získalo prvenství v této soutěži a já jsem si plně vědoma, že je to práce právě našeho magistrátního týmu,“ poděkovala primátorka Věra Nechybová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…