Primátorka Palkovská: Po zimní přestávce bude pokračovat rekonstrukce malé Jablunkovské

14.03.2021 19:37

Zima sice ještě neřekla poslední slovo, ale vypadá to, že jaro je za rohem, a město se proto může po zimní přestávce pustit do poslední etapy rekonstrukce ulice malá Jablunkovská.

Primátorka Palkovská: Po zimní přestávce bude pokračovat rekonstrukce malé Jablunkovské
Foto: archiv starostky
Popisek: Třinecká starostka Věra Palkovská

Stavební práce na zbývajícím úseku od ulice Reymontovy po věžák u magistrátu se rozběhnou od pondělí 15. března.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

„Rekonstrukce malé Jablunkovské je jednou z největších investičních akcí loňského a letošního roku. I když obracíme každou korunu, protože covid a dopady daňového balíčku se nám zařízly do rozpočtu, nezbytné akce jedou dál. Patří mezi ně dokončení rekonstrukce této ulice a pak letos počítáme se zahájením stavby parkovacího domu na Sosně,“ uvedla primátorka Věra Palkovská.

Náročná rekonstrukce celé ulice, která začala v minulém roce, nejen zvýší bezpečnost chodců i řidičů, ale zároveň dodá této lokalitě novou tvář. První etapa od ulice Okružní po Reymontovu je hotova, nyní přijde na řadu zbývající část 730 metrů dlouhé ulice. Díky stavebním úpravám a rozšíření komunikace vznikne po celé délce parkovací pruh pro zhruba 130 podélných stání a vozovka dostane nový povrch. Modernizací prochází také přilehlý chodník včetně přístupových chodníčků k jednotlivým domům a veřejné osvětlení. V rámci rekonstrukce přibyly i estetičtější polozapuštěné kontejnery. Po skončení stavebních prací dojde na závěr i k výsadbě nové zeleně.

Stavební práce na malé Jablunkovské ovlivní podobně jako v předchozích etapách provoz v místech staveniště. Od 15. března bude malá Jablunkovská postupně po úsecích uzavřena, a to od ul. Reymontovy směrem k ulici Mánesově. Pro urychlení rekonstrukce začnou stavební práce zároveň i z druhé strany na prostranství před věžákem na Jablunkovské 718. Přechodnou úpravou provozu bude rovněž dotčena část ulice Jablunkovské, na přilehlých ulicích Čapkova a Alešova dojde postupně k úpravě provozu. Prosíme řidiče, aby respektovali přechodné dopravní značení, a také chodce, aby dbali při průchodu stavbou zvýšené opatrnosti. 

„Prosíme občany bydlící v této lokalitě o trpělivost a pochopení. Vždy když se něco nového buduje, nese to s sebou určité nepohodlí, ale výsledek bude stát za to,“ dodala primátorka.

Termíny uzavírek jednotlivých úseků a další podrobnosti najdete na stránkách města v odkazu Doprava - přehled uzavírek ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii