Procházka (ANO): Na Borech vzniká loučka pro čtyřnohé kamarády

11.07.2020 8:39

Novinku na svém území zavádí plzeňský centrální obvod, který se připojuje k mnoha dalším místům v republice i Plzni a vyčleňuje a zařizuje prostor, který bude určen pejskům a jejich páníčkům.

Procházka (ANO): Na Borech vzniká loučka pro čtyřnohé kamarády
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Obvod ve spolupráci se správcem vytipoval vhodné travnaté místo, které se nachází v okrajové části Borského parku poblíž Heyrovského ulice. Loučka pro psy bude oplocena a bude na ní umístěn odpovídající mobiliář s psími aktivitami a samozřejmě i zázemí pro chovatele psů.

„Přípravě projektu jsme se pečlivě věnovali a proběhly konzultace jak s uživateli již existujících louček v jiných městech, tak s odborníky v oblasti kynologie. Jako zásadní pro budoucí uživatele se ukázalo kvalitní oplocení a osvětlení celého prostoru. Pevně věřím, že loučka se stane nejen místem bezpečného vyžití pejsků, ale i místem pro komunitní a společenské setkávání jejich páníčků.“, uvádí Petr Baloun, 1. místostarosta MO Plzeň 3.

Loučka nabídne pejskům opravdové vyžití. Bude zde vybudováno místo pro přeskoky, slalom, „áčko“ a kladina. Nebudou samozřejmě chybět ani nezbytné patníky pro značkování a přírodní remíz. Plochy v okolí překážek budou zpevněny tzv. „štěrkovým trávníkem“ tak, aby odolaly zvýšenému zatížení. Pro páníčky bude vybudováno posezení se stolem, lavičky, odpadkové koše a také bezpečný vstup.

„Vybudováním psí loučky chceme potěšit nejen naše čtyřnohé miláčky, jejich chovatele, ale i ostatní obyvatele, protože pejsci budou bezpečně volně pobíhat v ohraničeném prostoru, čímž také dochází k zamezení rizika kolize s ostatními uživateli v okolí.“ doplňuje David Procházka, starosta MO Plzeň 3.

Celkové náklady na vybudování loučky pro psy 790 tis. Kč bez daně z přidané hodnoty a předpokládané předání k užívání je plánováno na podzim letošního roku.

„Na území městského obvodu je aktuálně chován nemalý počet více jak tří tisíců psů, a proto bychom chtěli v budování psích louček i nadále pokračovat. Na základě studie zpracované Útvarem koncepce a rozvoje města Plzně máme v investičním plánu zařazenu další loučku v Zadních Skvrňanech, kde bychom chtěli zúročit i zkušenosti z ostrého provozu právě budované loučky v Borském parku.“ dodává Petr Baloun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Czernin: Kdyby vláda neudělala nic, důchodový systém se rozsype

4:32 Senátor Czernin: Kdyby vláda neudělala nic, důchodový systém se rozsype

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.