Procházka (ANO): Po masivní náborové kampani chybí na Chebsku policisté

23.01.2017 11:19

Ve čtvrtek 19.1. jsem vznesl dotaz na ministra vnitra Milana Chovance ve věci nedostatku příslušníků Policie ČR na Chebsku.

Procházka (ANO): Po masivní náborové kampani chybí na Chebsku policisté
Foto: ANO
Popisek: Roman Procházka

 Vážený pane ministře,

Nedávno jsem Vás interpeloval ve věci platu policistů. Děkuji za písemnou odpověď, ke které mám ještě další dotazy, ale s tím se na Vás ještě obrátím jindy.

Teď mi jde o stavy policistů v krajích a hlavně v mém Karlovarském kraji. Je to problém neméně stejně důležitý, protože samozřejmě souvisí s platy ale i s přímou bezpečností.

Jde o dva problémy, plánované tabulky stavu policistů a skutečný stav policistů a dále snižování plánovaného stavu od roku 2010.

Pro ilustraci k 1.1.2010 byl plánovaný stav tabulek 1442 a stav k 1.1.2017 je 1330, tedy zde za těch 7 let byl snížen stav policie o 112 policistů.

A co hůř, ani tento stav není naplněn a je stále 63 tabulkových míst v našem kraji neobsazených, tedy v kraji chybí oproti stavu z roku 2010  175 policistů a to v době, kdy se rozhodně bezpečnostní situace nelepší.

Pokud se podíváme na stav z loňského roku, tak oproti plánovanému stavu chybělo k 1. lednu 52 policistů a ke konci roku 63 policistů. A to běží nákladná náborová kampaň, jejímž výsledkem je tedy faktické snížení stavu policistů o 11. Nejhorší situace je v okrese Cheb, kde chybí 21 policistů.

To není moc dobrý výsledek, pane ministře.

Co s tím hodláte dělat?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…