Procházka (VPM-NK): Proč jít volit v komunálních volbách?

17.09.2014 10:45

Blíží se volby, volby komunální. Podle mého názoru jsou tyto volby aktem mnohem důležitějším, než volby do státních orgánů. Jsou to volby rozhodující o osudu komuny, tedy obyvatel příslušného regionu.

Procházka (VPM-NK): Proč jít volit v komunálních volbách?
Foto: VPM-NK
Popisek: MUDr. Miroslav Procházka

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Volby o tom, kdo bude rozhodovat, zda ulice naší čtvrti budou čisté a bezpečné. O tom, zda nalezneme v té naší ulici i nadále oblíbený obchod s potravinami, školu a polikliniku anebo hernu a dvě zastavárny. Zda budeme potkávat strážníka městské policie na ulici při výkonu práce, či vědět o jeho existenci jen díky tomu, že se nám za stěračem ocitne lístek o pokutě, protože jsme stáli křižovatce o 7 cm blíže, než stanoví předpis...

V těchto volbách máme ještě jednu velkou příležitost. Nemusíme volit stranická uskupení, která si následně mezi sebe rozdělí jednotlivé resorty podle pravidel, kterým nikdy neporozumíme. Naopak, můžeme – a měli bychom – volit ty, které známe. Známe je proto, že je denně potkáváme na ulici, známe je z jejich aktivit pracovních, známe je jako své sousedy i s jejich klady, i s jejich zápory.

A právě proto jsem se rozhodl jít tentokrát do komunálních voleb i já. Spolu se svými kolegy a přáteli z TÝMU, s nimiž nás spojují stejné ideály. Nejsme pro vás neznámými jmény z plakátů. Znáte nás jako sousedy, přátele, pracovníky zcela konkrétních profesí, nikdo nejsme profesionálním politikem. Přejeme si mít Žižkov, náš krásný Žižkov i nadále jako čtvrť svéráznou a svébytnou. Bezpečnou a čistou. Žižkov přátelský ke všem slušným a pracovitým lidem. Prostě Žižkov takový, jaký nosíme dílem ve vzpomínkách a dílem ve svých snech.

Neslibujeme nesplnitelné – řada propagačních materiálů jiných subjektů opravdu připomíná známé heslo „slibem nezarmoutíš“. Chceme se starat o konkrétní problémy s využitím konkrétních prostředků. Díky svému povolání dobře vnímám problémy zejména seniorů, tolik početné skupiny mých sousedů. Přál bych si, aby mohli užívat svůj zasloužený odpočinek ve svých domovech. Se zárukou, že tyto domovy nebudou muset opouštět pro nedostatek financí. Že budou mít možnost více využívat všech dostupných služeb, na které mají nárok – donáškový servis, sociální služby, domácí zdravotní péče. Mým snem je vytvoření institutu „seniorského ombudsmana“, člověka, na kterého se tato konkrétní skupina obyvatel bude moci obracet se všemi svými strastmi a problémy.

Jsou sny a ideály, které jsou nedosažitelné. Jsou však i ty splnitelné, a to za cenu minimálních nákladů. Jsou pak i takový sny a ideály, které můžeme společně realizovat.

MUDr. Miroslav Procházka
volební kandidát Volba pro město - Nezávislí kandidáti - Praha 3

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VPM-NK

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…