Profant (Piráti): K založení firmy může pomoci otevřený software

01.10.2018 17:17

Dnes ve Sněmovně proběhl seminář „Založení firmy za jeden den“. Piráti představili návrh zainteresovaným skupinám, který výrazně urychlí start podnikání.

Profant (Piráti): K založení firmy může pomoci otevřený software
Foto: Archiv Ondřeje Profanta
Popisek: Ondřej Profant

Mezi přítomnými nechyběli zástupci ANO, ODS, notářské komory či Ministerstva spravedlnosti ČR. Přítomní návrh a jeho důkladné zpracování ocenili a shodli se na další spolupráci i s ohledem na další usnadnění života podnikatelům pomocí digitalizace.

Piráti šli o krok dál a představili i návrh software v otevřené licenci, který mohou příslušná ministerstva k realizaci návrhu využít. Návrh je dokonce plně v souladu s nyní připravovanou směrnicí EU, která digitalizaci startu podnikání má umožnit, dokonce jde v některých aspektech i nad rámec minimálních požadavků, které směrnice stanoví. Tato směrnice vstoupí v platnost v horizontu 5 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie