Profant (Piráti): Magistrát potvrdil, že Pražské stavební předpisy napsali úředníci bez kvalifikace

26.04.2016 16:48

V srpnu 2015 podali Piráti žádost o informace na to, kdo je autorem schválených Pražských stavebních předpisů.

Profant (Piráti): Magistrát potvrdil, že Pražské stavební předpisy napsali úředníci bez kvalifikace
Foto: Archiv Ondřeje Profanta
Popisek: Ondřej Profant

Návrh ANO 2011, který byl nejprve projednán v kuchyňce, a poté narychlo schválen, měl totiž zajímavé pozadí. Úřad nedokázal sdělit, kdo jej vlastně připravil. Primátorka Adriana Krnáčová předložila ke schválení návrh předpisů, který byl zanesen do magistrátní evidence dokumentů jen hodinu před jejich schválením. Nyní nám na naší žádost MHMP odpověděl, kdo tyto předpisy napsal.

Zajímalo nás, kdo je autorem schváleného návrhu. V různých spekulacích padal různá jména. Dle informací MHMP vyhotovili stavební předpisy pracovníci Odboru volených orgánů MHMP. Konkrétními osobami jsou Ivana Zoubková, Arnošt Soukup, Danuše Scholzová, Zdeněk Trávníček, Hana Rodová (všichni úředníci MHMP, bez odbornosti v oblasti územního plánování) a JUDr. Richard Mařík (ředitel odboru, rovněž bez odbornosti v oblasti územního plánování). Neformální komentář k důvodové zprávě poskytl Mgr. Ondřej Boháč z Institutu plánování a rozvoje. Na vzniku textu se nepodílel žádný odborník na oblast územního plánování.

Úřad navíc potvrdil, že odbor legislativní a právní se návrhem Pražských stavebních předpisů vůbec nezabýval. Žádní občané, neziskové organizace ani jiné zainteresované strany nepřipomínkovali návrh, který dala primátorka Krnáčová schválit.

Magistrát nám rovněž potvrdil, že nemá žádnou korespondenci, která se týká přípravy stavebních předpisů. Buď tedy úředníci všechny e-maily týkající se přípravy smazali, nebo snad také jednali v proslavené “kuchyňce” pražské Rady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…