Profesorka Syková: Drahošova dýka do mých zad

27.08.2018 7:03

Jiří Drahoš zahájil senátní kampaň. Vybral si k tomu vskutku příznačné datum. Média o tom informovala v den 50. výročí vstupu armád Varšavské smlouvy na naše území. Stejně, jak nám tehdy bodli kudlu do zad domnělí spojenci, pokusil se i pan Drahoš o další bodnutí do mých zad.

Profesorka Syková: Drahošova dýka do mých zad
Foto: senat.cz
Popisek: Senátorka Eva Syková

Ve videu k článku na Aktuálně.cz roztřeseným hlasem mluvil o tom, jak se diví, že si dovoluji opět kandidovat proti němu. Povídá o etice a sám vystupuje, jakoby měl kolem hlavy svatozář. Jistěže tomu tak není. Jaký je ve skutečnosti, poznali nejen lidé, co ho odmítli mít za prezidenta země, ale spolu s jinými jsem o tom nejednou psala i já. A psát a svým voličům dále vysvětlovat budu! Tak znovu.

V čase, na který se pan Drahoš ve svých vyjádřeních odvolává, toho bylo skutečně moc na jednu slabou ženu. Mým odpůrcům a dalším závistivcům se to náramně hodilo. Vhodná doba, jak se mne zbavit. A Jiří Drahoš jim pomohl. Ne, sám to nevymyslel. Udělali to za něj, jako ostatně vždy, jiní. Na ně se ve štvavé kampani vůči mně dnes ostatně odvolává. Sám v auře spravedlivého. Určitě se mi v životě nepodařilo vše tak, jak jsem zamýšlela. Na rozdíl od Jiřího Drahoše jsem jako lékařka, vědkyně i jako senátorka pro lidi něco konkrétního udělala. Tím se neúspěšný prezidentský kandidát pochlubit nemůže. Proto jen vypouští naučená a jinými zformulovaná slůvka. Nic víc v něm totiž není!

Je zřejmé, jací loutkovodiči budou Drahoše vodit na provázku

Jiřímu Drahošovi v parku Jezerka na Praze 4 stáli 20. srpna za zády lidé, jako předseda TOP 09 Jiří Pospíšil, poslanec a místopředseda hnutí STAN Vít Rakušan a nechyběl ani současný starosta Prahy 4 a předseda Zelených Petr Štěpánek. Kdo ty muže zná a ví, jaké názory zastávají a čí zájmy hájí, snadno přijde na to, jací loutkovodiči budou Jiřího Drahoše na provázku vodit. Je to však jeho věc, svobodné rozhodnutí. Taková je jeho nabídka voličům. Na nich záleží, nakolik je ta nabídka lákavá.

Také mě drží palce zástup podporovatelů. Nejvíce si cením těch, kterým jsem nějakým způsobem pomohla. Ať už jako lékařka a vědec v boji se zákeřným onemocněním, anebo jako senátorka třeba v úsilí dostat kamiony pryč ze Spořilova. Jsem hrdá a cením si rovněž podpory všech statečných zástupců současné české vědy, co se nebojí veřejně říct svůj názor. Příspěvky těch, kteří mne podporují, najdete na mých webových stránkách www.evasykova.cz. Například Doc. RNDr. Alexandr Chvátal, DrSc., MBA, který na Akademii věd pracoval déle, než třicet let, mne podpořil, když se do mne pan Drahoš lživě a křivě pustil a mimo jiné napsal: „V této době, kdy Evu Sykovou polévá Jiří Drahoš špínou, mohly být zachraňovány další lidské životy, nebo podstatně prodlouženy. Tím, že ji doslova vyhodil z Akademie věd, se výzkum kmenových buněk pro jejich léčebné použití téměř zastavil a pacienti možná zůstali bez efektivní a moderní léčby. I za to nese Drahoš svou odpovědnost.“

Hlásá, že dá lidi dohromady, a hned napadl stávající senátorku

Děkuji také Ing. Petru Bažantovi, CSc., MBA, bývalému řediteli Ústavu zvukové, obrazové a reprodukční techniky, bývalému řediteli Českého centra v Bruselu a obchodnímu radovi velvyslanectví v Alžíru a kolegovi Ing. Petru Rychmachovi, specialistovi pro klinická hodnocení a monitoring klinických studií a Dr. Georgeovi Sakellarisovi, světově uznávanému odborníkovi na koordinaci biotechnologických procesů, který pracoval rovněž v AVČR. Na mou obranu proti nevybíravým útokům Jiřího Drahoše také uvedli: „Zahájení své kampaně do Senátu Jiří Drahoš uvedl sloganem Dáme lidi dohromady. To mu nebránilo, aby vzápětí napadl stávající senátorku a protikandidátku sérií obvinění z neetického chování vůči pacientům, kdy vystupuje naprosto rezolutně jako nejvyšší nositel pravdy. Udivuje jej, že proti němu znovu kandiduje. On je Pan Čistý, ví, jak se má kdo chovat, prostě morálce rozumí. Už jí jednou porazil ve volbách na předsedu Akademie věd, tak proč ještě překáží v jeho cestě do Senátu?! Podívejme se, jakou zlo-dcerou je jeho protikandidátka. Celý svůj vědecký život věnovala výzkumu mozku, chorob mozku a snaze po nalezení léčby neurodegenerativních onemocnění. Patří mezi desítku nejvíce citovaných českých vědců, a to jako jediná žena! Je nositelkou mnoha vyznamenání, byla dlouholetou předsedkyní poroty soutěže Česká hlava, ředitelkou Ústavu experimentální medicíny, místopředsedkyní Rady vlády pro výzkum, vývoj a inovace. Jako senátorka se intenzivně zasazovala o vyřešení katastrofální dopravní situace v Praze, uspořádala v Senátu celou řadu akcí na podporu české vědy.“

Bývalá šéfka ERÚ by Drahoše nevolila kvůli jeho morálním vlastnostem

Moc mne potěšila slova bývalé předsedkyně ERÚ a prezidentky Institutu Aleny Vitáskové z.s. Ochrana a podpora lidských práv a svobod Ing. Aleny Vitáskové, která napsala: Prof. MUDr. Eva Syková, DrSc. je jedna z významných osob naší vědecké obce. Celosvětové uznání, kterého dosáhla svoji vědeckou prací, jen potvrzuje hluboký smysl jejího výzkumu závažných onemocnění, o jejichž léčbu se tato vědkyně celoživotně zasazuje. Eva Syková se statečně postavila se svým výzkumem proti těmto nemocem ve snaze pomoci nejen pacientům, ale i jejich rodinám a přátelům, kteří jsou vlastně součástí života nemocného, kteří nesmírně trpí tím, že je jejich blízký touto závažnou nevyléčitelnou nemocí zasažen. Jen ten, kdo se svojí prací dokáže obětovat pro druhé, si zaslouží naší plnou podporu. Jen ten, kdo má empatie k obyčejným lidem a trvalou snahu jim pomáhat v možnostech, které má, musí dostat naší podporu. Jen ten, kdo nešplhá po zádech druhých, nelikviduje své okolí a nedokáže se prospěchářsky zviditelňovat, jen ten potřebuje naší podporu. Eva Syková je čestný, pracovití a empatický člověk, dokáže hájit obyčejné lidi, protože ví, co je to zdraví a ví, co to je nevyléčitelná nemoc. Proto doporučuji volit prof. Evu Sykovou, DrSc. senátorkou. Vážím si lidí, jako je Eva Syková. Jiřího Drahoše, který je jejím protikandidátem, bych nemohla volit z důvodu jeho morálních vlastností.

Podporovatelé oceňují na profesorce především práci a etické jednání

A názory odborníků: Například Prof. MUDr. Eduard Zvěřina, DrSc., FCMA, emeritní přednosta Neurochirurgické kliniky 1. LF UK a ÚVN: „ Prof. Evu Sykovou, DrSc. doporučuji jako senátorku, protože jsem přesvědčen, že je jednou z nejlepších a nejschopnějších. Nikdo jiný nedokáže tak skvěle bojovat za úroveň a potřeby vzdělanosti v ČR jako ona. Má pro to skvělé předpoklady. Dokázala to celou svojí kariérou jako manažerka, která založila neurovědní výzkumný ústav se světovou pověstí. Dokázala to nejen jako vědkyně, ale jako empatická a praktická senátorka. Jako většina silných a schopných osobností musela čelit nejrůznějším útokům. Za mnoho let, co Evu Sykovou znám, mohu doložit, že všechno její úsilí bylo motivováno snahou prospět i na hranici nemožného. Nikdy nebyla motivována osobním, ekonomickým ziskem. Záruka etického jednání Evy Sykové je dalším silným argumentem, aby byla zvolena do Senátu.“

A reakce pacientů najdete na mých webových stránkách. Uvedu prohlášení jedné pacientky s ALS, která je ale zároveň lékařka a primářka v oboru neurologie. Ta jistě hodnotí svoji nemoc a léčbu pomocí kmenových buněk objektivně. MUDr. M.B. Napsala: „Po každé aplikaci jsem se cítila silnější a lépe jsem stála na nohách. Kmenové buňky mají velký význam a je třeba pokračovat touto cestou. Paní profesorko, děkuji Vám za všechno, co jste pro nás pacienty udělala, a doufám, že ještě uděláte, protože Vaše práce má pro nás velký význam.

Na čestný boj Drahoš nemá, tak se snaží sokyni zdiskreditovat

Možná se na to díváte jinak. Vím, a i já znám přísloví, že samochvála smrdí. Možná si asi právem říkáte, že blog slouží k prezentaci vlastních názorů. Samozřejmě máte pravdu. Proto se za ty citace omlouvám. Jenže nemohla jsem jinak. V porovnání s Jiřím Drahošem totiž já ani mnou citovaní autoři nedostávají v médiích takový prostor jako on. Tak jsem vlastně ráda, že vám mohu jejich názory zprostředkovat alespoň tímto způsobem. Jiřím Drahošem je mi účelově vytýkáno, že jsem se řídila Úmluvou o lidských právech a biomedicíně, která jasně říká: „Zájmy a blaho lidské bytosti jsou nadřazeny zájmům společnosti nebo vědy“. To byla moje etika, kterou Jiří Drahoš nechtěl a nechce uznat a dále se mne snaží po všech nespravedlnostech zdiskreditovat. To se nemůže se mnou v senátních volbách čestně utkat nad programem pro občany? Nemůže, protože žádný nemá a já mám za sebou 6 let práce v Senátu pro Prahu 4.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.