Prohlášení MZV k minským jednáním o Ukrajině

14.02.2015 22:17

Vítáme dosažení dohody o zastavení bojů na východní Ukrajině. Oceňujeme neúnavné úsilí Francie a Německa pro její dosažení. Věříme, že tentokrát bude dohoda respektována všemi stranami a otevře tak cestu k politickému řešení krize. Zejména očekáváme, že Rusko uplatní svůj vliv na počínání nelegálních ozbrojenců.

Prohlášení MZV k minským jednáním o Ukrajině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Za klíčové pokládáme především kroky, které povedou k zastavení utrpení civilního obyvatelstva: stažení těžkých zbraní, odchod cizích jednotek a obnovení kontroly ukrajinské vlády nad hranicí s Ruskem. Ukrajina má naši plnou podporu při uskutečňování reforem, které jsou nezbytnou podmínkou dalšího poskytování mezinárodní pomoci. Česká republika bude pokračovat v poskytování humanitární pomoci obyvatelstvu v oblastech postižených konfliktem a zapojí se do programů na obnovu zničených území.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Ministerstvo zahraničních věcí

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…