Prokeš (Patrioti): Vláda odsouhlasila další okrádaní těch nejslabších

16.05.2015 10:45

Ministerstvo životního prostředí chce zavést nově ekologickou daň i pro auta vyrobená zhruba před deseti lety. Návrh úřadu ministra Richarda Brabce ( ANO 2011) schválila už i vláda na středečním zasedání.

Prokeš (Patrioti): Vláda odsouhlasila další okrádaní těch nejslabších
Foto: Archiv Leoše Prokeše
Popisek: Leoš Prokeš

EURO 1 se bude platit 10 tisíc korun, za auta s normou EURO 2 se daň zvýší ze 3 na 5 tisíc a nově by měly platit i auta s normou EURO 3,  a to 3 tisíce korun.. Ale k čemu to povede?

Ministerstvo životního prostředí si asi myslí, že začnou lidé kupovat nová vozidla a tím šetřit životní prostředí. Nedokážu si však představit, že rodina, která má celkový příjem 30000,- Kč a ze kterého platí nájem, jídlo a jiné výdaje  si dovolí koupit nové auto. Prostě to uděláme a lidé to  musí zaplatit. To je známé heslo politické strany ANO a řídí se jím i ministr životního prostředí Ferda Brabenec. Za vybrané peníze z ekodaně   od lidí se emisní limity ve městech nesníží. Zmenší se jen objem v peněženkách těch nejslabších, ale vláda si může zase přidat na platech.

Pokud chce vláda opravdu nejen ždímat občany a myslí to dobře s emisními limity, tak ať motivuje občany k nákupu nového vozidla naopak než to dělá . Místo toho, aby lidé platili více peněz za ekodaň by měl stát např. snížit DPH  na nákup nového vozidla s normou E 4 a více.

Taky by se mohlo stát, že Burešova parta navrhne platit např.  při nákupu a prodeji domu či bytu, který vlastní krb nebo ohniště  poplatek , protože taky spalují nečistoty do ovzduší.

Tahle vláda by měla co nejrychleji skončit, premiér Sobotka se projevuje jako lehká děva Babiše a ten si zase dělá z lidí své ovečky. Likvidace středních, menších podnikatelů a občanů bude trvat do té doby, dokud opravdu nevyjdeme do ulic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice