Prokop (ANO): Další z „truců“ Hnutí Pro(ti) Praze 11 vrhá špatný stín i na KDU-ČSL

22.01.2017 13:04

Na zastupitelstvu MČ Prahy dne 19.1.2017 zase předvedli členové Hnutí Pro(ti) Praze 11 svoje typické chování. Jejich motto by se dalo vyjádřit jako „Když nebude po našem, nebude nic“.

Prokop (ANO): Další z „truců“ Hnutí Pro(ti) Praze 11 vrhá špatný stín i na KDU-ČSL
Foto: ANO 2011
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO 2011

To, že se jejich členové chovají jako malí caparti na pískovišti, kterým někdo sebral bábovičky, jsme si už asi zvykli. To, že členové HPP11 trucují při jednání tvrdošíjným hlasováním proti běžným a rutinním materiálům zastupitelstva (které jsou ku prospěchu občanů Prahy 11), si však zvykám opravdu těžko. Jistě si pamatujete to, jak členové HPP11 odmítli dotaci pro Thomayerovu nemocnici nebo to jak odmítli přidělit dotace pro sportující děti na Jižním Městě. Ale to, že paní Řivnáčová jako členka dozorčí rady Jihoměstské sociální, a.s. nehlasovala pro přidělení dotace pro společnost ve které působí už hraničí s opravdu dobrými mravy a myslím si, že i s výkonem její smlouvy v této společnosti.

Na buranské chování některých členů kandidátky HPP11 jsme už celkem zvyklí. Není výjimkou, kdy si třeba pan Heřman vezme půl litr piva na jednání zastupitelstva a sedne si s ním na zem přímo doprostřed místnosti. Zastupitel Štyler zase tvrdí na mikrofon jak bude na jednání zastupitelstev chodit ozbrojen a paní Zdeňková nemá nic lepšího na práci než řešit půl hodiny, že někdo údajně v průběhu jednání fotí její pozadí. Už nás těžko může něco opravdu hodně překvapit. Mě však děsí, že ta „nemoc HPP11“ je schopna infikovat už i tak silnou a etablovanou stranu s tradicí jako je KDU-ČSL. Paní Řivnáčová totiž není členem HPP11, je členkou strany KDU-ČSL a na kandidátce HPP11 pouze kandidovala v koalici za KDU-ČSL.

Jak se tváří vedení strany KDU-ČSL na chování svého člena v zastupitelstvu Prahy 11, kdy jejich členka paní Řivnáčová nehlasuje pro dotaci společnosti ve které sama sedí? Notabene pro společnost Jihoměstská sociální, a.s., která se stará o ty nejvíce potřebné z Jižního Města? Copak KDU-ČSL nezajímají sociálně potřební?

Níže obrázek z hlasování a aktuální výpis z obchodního rejstříku Jihoměstské sociální , a.s.

Převzato z profilu.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…