Prokop (ANO): Jde Jiřímu Dohnalovi více o kulturu na Jižním Městě nebo o politikaření?

18.02.2017 21:12

Dne 16.2.2017 jsme na zastupitelstvu MČ Prahy 11 byli svědky opravdu mnoha absurdních situací. Jednou z nich je i chování Jiřího Dohnala (HPP11), který sám sebe rád pasuje do role bojovníka za kulturu na Jižním Městě.

Prokop (ANO): Jde Jiřímu Dohnalovi více o kulturu na Jižním Městě nebo o politikaření?
Foto: ANO 2011
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO 2011

Přes 2 roky dělá předsedu kulturní komise na Praze 11. Jeho rukou a vedením tak prošly veškeré návrhy grantů v kulturní oblasti. Ačkoli na komisi byl pro a granty doporučil, na zastupitelstvu pak pro ně nehlasoval. Víte proč? Já ano...

Protože Jiří Dohnal dává, tak jako jeho kolegové z HPP11, přednost politikaření a dělání "klukovských" naschválů před prací pro občany Prahy 11. Kultura a tedy i kulturní granty totiž spadají pod radního Jakuba Lepše (TOP09). I když jde o dobrou věc, i když sám Jiří Dohnal na těchto grantech jako předseda komise pracoval, raději je nepodpořil, aby přidělal starosti Jakubovi Lepšovi, radnímu pro kulturu. Je opravdu smutné až nechutné, že se členové HPP11 snižují k tomu hlasovat proti dobrým záměrům, notabene na kterých sami pracují a připravují je, jen z důvodu osobní msty politickému odpůrci. Není to poprvé kdy si členové HPP11 vzali občany Prahy 11 jako své rukojmí. Už v minulosti ukázali, že jim vůbec nejde o dobro Jižního Města a odmítli schválit celou řadu grantových programů, pomoc Thomayerové nemocnici nebo třeba darovali developerovi Sekyrovi 7 milionů Kč slevu na Zahrady Opatov, kterou developer městské části nabízel. Doufám, že tyto naschvály a zbytečné "trucy" členů HPP11 občané vidí a budou si je pamatovat i u voleb příští rok.

Hlasování o kulturních grantech, kde Jiří Dohnal nehlasoval pro:

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…