Prokop (ANO): Kterak starosta Jiří Štyler vydírá své partnery a neplní sliby

03.07.2016 9:18

Po odvolání místostarosty Ladislava Kose (a dále pak i Šárky Zdeňkové) se hnutí ANO intenzivně snaží na Praze 11 vyjednat obnovení původní koalice pouze v jiném personálním složení s upravenými programovými body....

Prokop (ANO): Kterak starosta Jiří Štyler vydírá své partnery a neplní sliby
Foto: ANO 2011
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO 2011

Bohužel Hnutí pro prahu 11 obnovu původní koalice zarputile odmítá a trvá na nerealistickém novém uspořádání rady. Posledním jejich krokem bylo vydírací ultimátům, které v demokracii nemá příliš obdoby...Dne 24.5.2016 dostal klub zastupitelů hnutí ANO prostřednictvím svého předsedy Petra Jiravy ultimátum ve kterém Štyler deklaruje, že pokud hnutí ANO nepřistoupí na rekonstrukci rady ve variantě 4:4, k 9.6. odstoupí on i radní Lukeš.

 

Jak asi vidíte, dnes je 2.7.2016 a starosta Štyler se dále drží svého pohodlného křesla, velké pracovny, Superba s řidičem a pěkného platu zhruba 90 tisíc Kč. Hnutí ANO nepřistoupilo na vyděračské techniky Hnutí pro prahu 11 z jediného důvodu. Volební program Hnutí pro prahu 11 se dá shrnout do jednoho slova blokovat. K prosazení tohoto programu Hnutí pro prahu 11 stačí pouze polovina rady, tedy 4 hlasy, kterými jsou schopni pohodlně zablokovat cokoli konstruktivního. Kdežto hnutí ANO má v programu mnoho bodů, které chce prosadit. Například umírněný územní rozvoj, kde chceme zahájit stavbu například nové DPS / Domova důchodců, vybudovat pro občany jižního města nové sportoviště, rádi bychom zahájili přestavbu ubytovny Sandry a další a další body. K tomu nám po zkušenostech z uplynulého roku a půl pouze 4 hlasy nestačí.

Může po tomto činu ještě někdo starostovi Štylerovi a Hnutí pro prahu 11 věřit? Po tom co napíší na papír, že odstoupí, podepíší se, veřejně tuto výzvu vystaví a pak ji nedodrží?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.