Prokop (ANO): Platí členy Hnutí Pro Prahu 11 developer Sklenka?

17.02.2017 10:40

Otočili snad proti svým ideálům? Jak si jinak vysvětlit hlasování členů HPP11 Dohnala, Horníka, Krautwurma, Kulhánka, Kvítka, Millera, Řivnáčové nebo Šafránkové PROTI pořízení územní studie na Opatově?

Prokop (ANO): Platí členy Hnutí Pro Prahu 11 developer Sklenka?
Foto: ANO 2011
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO 2011

Na posledním zastupitelstvu 16.2.2017 HPP11 jasně předvedlo, že umí pouze demagogicky mluvit na mikrofon, ale o podstatu věci jim nejde. Ukázali to například u projednávaného bodu „Územní studie Opatov – Na Jelenách“. Pro kterou jejich zástupci nehlasovali. Tím zahodili desítky hodin práce jejich kolegů. Jen tak, jedním hlasováním. Jsou snad tajně placeni developery?

Jak možná víte zastupitelstvo Prahy 11 schválilo cca před rokem a půl návrh na pořízení regulačního plánu v území kolem Opatova. Toto území je dlouhodobě asi nejproblematičtější a nejdiskutovanější na celém Jižním Městě. Na jednu stranu je asi všem jasné, že neutěšený stav kolem „opuštěné“ stanice metra Opatov je třeba změnit. Na stranu druhou se asi nikomu nelíbí megalomanský projekt, který na pozemcích řadu let projektovala společnost pana doktora Sklenky. Z tohoto důvodu se kdysi sešli 2 osoby, které dle mého názoru trpí určitými psychickými poruchami a vymysleli společně plán zablokovat toto území na celou řadu let proti jakémukoli rozvoji pomocí regulačního plánu. Ten v tomto rozsahu ještě nikdo nikdy nedělal a pravděpodobně by ani udělat nešel viz níže. Jednu z těchto narušených osob záhy odvolalo z pozice náměstka primátorky zastupitelstvo hl. m. Prahy a druhá se dočkala odvolání v loňském roce na Praze 11. Pokud by tyto osoby byly v pořádku a rozuměli své práci asi by je nikdo neodvolával… Nezbývalo tedy než vzít odpovědnost do rukou jak na P11, tak na magistrátu a tento šílený nápad nějak narovnat. Vzhledem k tomu, že na tomto trošku bláznivém díle poctivě pracovaly desítky lidí nebylo by důstojné jejich hodiny práce zahodit. Proto přišla paní náměstkyně Kolínská (Zelení) s dobrým nápadem místo regulačního plánu, pořídit územní studii. A zde bych si dovolil citovat její slova:

„Pořizování regulačního plánu se odkládá z důvodu velikosti řešeného území, navrhuje se zpracování územní studie, která vydefinuje dílčií plochy, ve kterých bude následně pořízen regulační plán. Územní studie, narozdíl od regulačního plánu, sice není závazným podkladem pro územní rozhodování, avšak je (při vkladu do evidence územně plánovací činnosti) neopominutelným podkladem a odchýlení od ní je nutná řádně zdůvodnit. Regulační plán v případě území Opatov – Na Jelenách není vhodný, protože jde o nejasné  území, které by mělo být nejprve posouzeno, prověřeno a navrženo územní studií. Regulační plán je vhodnější pro funkci systematizace a stabilizace již strukturovaně určeného území. Studie pak vytipuje oblasti potřebující detailní regulaci. Pořízení územní studie je méně časově náročné a tím přijatelnější vzhledem k urgentnosti prověření území.“

Z toho vyplývají 3 jasná fakta:

- regulační plán, tak jak ho vymysleli pánové Jiří Štyler a Matěj Stropnický, ml. při své procházce Jižním Městě leta páně 2015 by se dal opravdu jen velmi obtížně pořídit a znamenal by de fakto zablokování daného území na 8 a více let. Což není v zájmu nikoho. Znamenalo by to nemožnost revitalizace stanice metra DP, znamenalo by to nemožnost stavby tramvaje, znamenalo by to nemožnost realizace P+R parkoviště atd. V rámci zastavení „démona“ projektu pana Sklenky by se napáchalo více škod než užitku. A to nemluvím o naprostém zničení jakýchkoli vztahů s majiteli daných pozemků, především s restituenty.

- Je jasné, že pro tvorbu územní studie se využije práce desítek lidí, kteří pracovali na přípravě regulačního plánu.

- A je také patrné, že územní studie je neopominutelným podkladem pro územní řízení.

Vysvětlete mi tedy proč členové Hnutí Pro Prahu 11 nehlasovali pro pořízení územní studie? Že by oni sami chtěli zahodit práci tolika lidí? Nebo, že by se snad sami otočili směrem k developerovi panu Sklenkovi, kterého veřejně kritizují, ale v hlasování pak předvádí něco jiného? Je možné, že je pan doktor Sklenka tiše financuje? Pravé důvody chování HPP11 si můžeme jen domýšlet, jedno je však jasné – jsou to pokrytci, kteří jednu věc říkají na mikrofon a jinak se následně chovají a jednají.

Přikládám záznam hlasování, kde je vidět kteří členové HPP11 pro návrh územní studie nehlasovali. Šlo o:

  • Jiří Dohnal
  • Michal Horník
  • Jiří Krautwurm
  • Aleš Kulhánek
  • Zdeněk Kvítek
  • Filip Miller
  • Irena Řivnáčová
  • Alžběta Šafránková

 

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.