Prokop (ANO): Sociální bydlení aneb co to vlastně znamená?

02.04.2021 6:28

Milí sousedé, před pár dny mě kolega upozornil na článek, který v souvislosti se stále hůře dostupným bydlením věnoval pár řádků také druhé polovině našich “opatovských dvojčat”.

Prokop (ANO): Sociální bydlení aneb co to vlastně znamená?
Foto: archiv O. Prokop
Popisek: Ing. Ondřej Prokop

O celé kauze informuje nepřesně, protože pražský magistrát ve věci prozatím nijak nerozhodl. Přivedl mě nicméně k zamyšlení nad tím, co vlastně znamená “sociální bydlení” a nakolik může být používání tohoto výrazu zavádějící. Slovo “sociální” si totiž mnozí lidé automaticky spojí s negativními jevy jako jsou kriminalita, patologické hráčství nebo drogová závislost, a výstavba sociálního bydlení v jejich sousedství v nich proto vzbuzuje podezření a obavy. Je také sporné, zda můžeme o sociálním bydlení mluvit ve chvíli, kdy zamýšlíme výstavbu bytů pro mladé rodiny, čerstvé absolventy nebo učitele, policisty a další státní zaměstnance, kteří v současnosti často nedosáhnou na bydlení v komerčních nájmech (o pořízení si vlastního bydlení nemluvě). Přimlouval bych se proto za to, abychom dávali přednost výrazu “dostupné bydlení”. Ušetříme si tím spoustu nedorozumění. Co si o tom myslíte vy? Napište mi svůj názor do komentáře pod příspěvek. Článek, na který reaguji je ZDE.

Převzato z profilu politika.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Ondřej Prokop

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…