Prokop (ANO): Vlastní bydlení versus pronájem

05.08.2020 22:21

Milí sousedé, tak se hlásím s dalším pravidelným „bytovým okénkem“ a dnes se dotknu tématu bydlení v pronajatých bytech vs. bydlení ve vlastním.

Prokop (ANO): Vlastní bydlení versus pronájem
Foto: ANO 2011
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO 2011

Bydlet ve vlastním a něco vlastnit není prostě pro každého a městské byty mohou být skvělým řešením pro lidi, co na vlastní nemovitost finančně nedosáhnou. Zatímco prodeje bytů padají, nájemní bydlení je na vzestupu. Ve druhém kvartálu se ve srovnání s loňským rokem do pronajatých domů nebo bytů přestěhovalo skoro o 50 procent lidí více.

Je dobře, že Češi pomalu ustupují od utkvělé představy, že je nutné vlastnit nemovitost, i kdyby pro to měli živořit, nicméně komerční nájmy mají také své nevýhody.

Pronajímatelé velmi pravděpodobně využijí každého zvýšení poptávky ke šroubování cen vzhůru, odrazující může být také nejistota ohledně budoucího využívání bytu, kdy navzdory původním plánům mohou plány pronajímajícího zkřížit nečekané životní události apod.

Daleko větší jistoty mohou poskytnout městské byty. Těch má ale Praha jen něco přes 23 000. Právě na rozvíjení bytového fondu Prahy bych se do budoucna rád zaměřil. Promyšlenou koncepci a jednotlivá řešení budu postupně zveřejňovat, první díl vyjde v následujících dnech. Sledujte proto mé sociální sítě a blog.

A jaký názor na bydlení ve vlastním versus v pronájmu máte vy? Bydlíte ve vlastním nebo v pronájmu a jste s touto vaší formou bydlení spokojeni.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Ing. Ondřej Prokop

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…