Protiva (KAN): Jak na Nový rok...

28.12.2020 11:10

Komentář na facebookovém profilu k oslavám konce roku

Protiva (KAN): Jak na Nový rok...
Foto: KAN
Popisek: Klub angažovaných nestraníků

Anketa

Které z vybraných jmen by se Vám líbilo na Pražském hradě?

hlasovalo: 15336 lidí
Nejveselejší 2 dny roku jsou za dveřmi. Jak proběhnou je ve hvězdách. Okolní evropské státy se hroutí pod tíhou okolností, ale my vytrváme. Očekávat, že obyvatelstvo zachová disciplínu je iluzorní. O vánoční svátky si vyzkoušelo, co stát a strana unese a co všechno projde. A že toho bylo dost.

Vláda v tichosti málem opustila pracně vytvořený koncept Proti Epidemiologický Systém (PES), na kterém byly propáleny miliony kilobitů inteligence, za mnohem sofistikovanější a kultivovanější Proti Infekční Český Univerzální Systém (PIČUS), jenž umožňoval povolit prakticky všechno, co mohlo projít. Zlaté výjimky. Dál už to ale nešlo! Jak vypadá totální lockdown předvedli Holanďané prakticky za dne na den. My se k tomu dopracujeme až na sklonku roku. Bude ale třeba zmobilizovat armádu a četnictvo a nějaký ten Bretšnajdr se také uplatní. Možná vznikne i nová Brtbé. Potom přijde jaro, pak léto a už tu máme nové volby. Předčasné hrozí jen jako vyhrůžka, kdo by si vypouštěl rybníček na pár dní?

A tak vrchnost přemýšlí a přemíšlí. Již několik týdnů vypouštějí její významnější ministři , no řekněme obláčky, aby byli všichni účastníci zábavy informováni. Dělají z vola komára. Hlavně nenasštvat voliče. Další dotčení se již vyjádřili a vyjadřují. Ředitelé škol nemohli ztratit ani den. Že letošní  polovina loňského školního roku byla v háji, je tolik netrápilo, ale ty 2 zbývající dny byly pro výuku klíčové. Alespoň se mohli žáci rozloučit, zablbnout si, nakazit se a stát nosiči.  Až když se 6 z 10 respondentů veřejnosti přihlásí ke zpřísnění podmínek, padne rozhodnutí. Zásadně se vyjádří předseda, ale vláda rozhodne ve sboru. Pánbů s námi.  Pozdě, ale přece.

Také promluvil prezident. Novoroční projev se změnil na vánoční. Ten za to stálo sledovat naposledy v lednu 90. Koncem roku mají tendenci téměř všichni vůdcové a vládcové podělit se se svými národy o svá moudra. Tomuto pokušení podléhá dokonce i Britská královna. Jak se to od ní čeká. Ostatní řečníci jí významem nesahají ani po kolena. Kam až sahá ten náš necháme radši na posouzení kulturních kroužků Lidových škol umění, jestli se jim tak ještě říká.

Kterak se bude kontrolovat uzávěra, rozhodne až praxe. Policajti na ulici nic nezachrání. Budou akorát obtěžovat. Viděl jsem ještě za reálného  socializmu RTG snímky rukou, v nichž explodovala podomácku vyrobená rachejtle. Takovou zábavu si dopřávali pracující doma vyrobenou pyrotechnikou na koleni, v garážích či koupelnách. Scházely všechny prsty, zachován zůstal pouze jeden článek jednoho palce. Postižený se při příjmu nechal slyšet, že si  oslavu Nového roku bez toho rachotu už jinak ani nedovede představit. Co říkal napřesrok se už  nedovíme, bylo po revoluci.

V dnešní době používáme osvědčené a prověřené výrobky. Tyto bývají popsány zvláštními, nečitelnými klikyháky s anglickým překladem. Česky nic, ale nekupte to za ty peníze, potažmo zábavu. Chudinky zvířátka si to odnesou, ale měly zůstat doma zalezlé po gaučem.

Pomalu zapracujeme na ranní kocovině, ale něco ostřejšího nebo od čepu nás postaví zpátky na nohy. Možná naopak. A máme to za sebou. Tak napřesrok zase.

Karel Protiva, Kladno

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Vvytvořilo se konkurenční prostředí, definitiva vede k jisté zatuchlosti

21:03 Ministr Rakušan: Vvytvořilo se konkurenční prostředí, definitiva vede k jisté zatuchlosti

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 24. května 2024 k zákonu o státní službě