Průcha (ČSSD): Hrají všichni zastupitelé v Tanvaldu opravdu fair play?

31.05.2015 18:29

Zastupitelstvo v Tanvaldě je složeno z 21 členů a to z 8 volebních uskupení. Je to poměrně různorodá směsice stran a především volebních uskupení, vždyť v zastupitelstvu je pouze 5 straníků. Ostatní kandidovali jako nezávislí kandidáti.

Průcha (ČSSD): Hrají všichni zastupitelé v Tanvaldu opravdu fair play?
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Někteří zastupitelé jsou však členy zastupitelstva skoro neoprávněně a to z důvodu jejich bydliště. Tak například zastupitel a člen rady města Daniel Šimek bydlí fyzicky ve Velkých Hamrech, konkrétně na adrese  Velké Hamry II. č.p. 128. Samozřejmě si udržuje trvalý pobyt v Tanvaldě. Jelikož se jedná o neuvolněného radního, je možno nad tímto staven přimhouřit oko. Tento problém se již v minulosti v Tanvaldě vyskytl a také se moc neřešil.

U zastupitele, člena rady města a uvolněného místostarosty města Mgr. Antonína Bělonožníka, je situace horší. Chci podtrhnout, že se jedná o uvolněného funkcionáře vedení města. Pan Mgr. Bělonožník fyzicky bydlí již léta v Desné a to na adrese Desná II., ulice Krátká č.p. 636  a má dokonce své jméno uvedeno na zvonku u vchodu do tohoto č.p. 636.
I v tomto případě si samozřejmě udržuje trvalý pobyt v Tanvaldě a to na adrese Žďár č.p. 112. Na této adrese ve skutečnosti nikdy nebydlel. V případě č.p. 636 se jedná o pension pana Hanzlíčka.

Nechci při jednání zastupitelstva v Tanvaldě na tuto skutečnost upozorňovat nebo někoho vyzývat k odstoupení, ani jinak škodit popřípadě snažit se rozbít vládnoucí koalici. To si musí oba jmenovaní a všichni členové koalice, kteří volili tyto funkcionáře srovnat se svým svědomím. Chtěl jsem jen veřejnosti sdělit, kdo v Tanvaldě nehraje far play.

Josef Průcha - zastupitel města Tanvald za ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…