Půta (STAN): Březina nesmí být členem vyjednávacího týmu o pražské koalici

31.10.2014 14:17

Pravomocně odsouzený zastupitel za ČSSD Karel Březina za podvody v Dopravním podniku by neměl být podle předsedy hnutí Starostové a nezávislí členem vyjednávacího týmu o pražské koalici a už vůbec ne radním Hlavního města Prahy.

Půta (STAN): Březina nesmí být členem vyjednávacího týmu o pražské koalici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Půta

Funkci zastupitele si může podle Půty ponechat do té doby, dokud ho neočistí Nejvyšší soud. V opačném případě by se měl funkce vzdát.

„Vzhledem k tomu, že je pan Březina pravomocně odsouzen a jeho trestný čin se vztahuje k činnosti ve městské společnosti, neměl by být ani členem vyjednávacího týmu o koalici Hlavního města Prahy, ani radním. Nezpochybňuji jeho právo využít mimořádného opravného prostředku dovolání se k nejvyššímu soudu, do té doby je ale třeba rozhodnutí Městského soudu v Praze respektovat. Odsouzený člověk nemůže takto zásadně rozhodovat o budoucnosti Prahy,“ řekl předseda STAN Martin Půta.

Předsedkyně pražské organizace STAN a zastupitelka Prahy za Trojkoalici Jana Plamínková rovněž souhlasí s tím, že Karel Březina nesmí být členem vyjednávacího týmu a radním. „Naše požadavky co nejdřív předám našim koaličním partnerům v Praze, aby k věci přijali jasné stanovisko,“ řekla Plamínková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.