Putnová (TOP 09): Co prvňák, to tablet. Co nápad, to úlet

18.04.2015 11:29

Kdyby bylo léto, myslela bych, že dostal ministr Chládek úpal. Čemu mám ale přičíst další z jeho bláznivých nápadů, nevím. To co posledních měsících předvádí ministr školství, by se dalo nazvat férií.

Putnová (TOP 09): Co prvňák, to tablet. Co nápad, to úlet
Foto: PSP ČR
Popisek: Poslankyně za TOP 09, paní Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph.D. MBA, předsedkyně Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu PS PČR

Jeden divočejší návrh střídá druhý. Přináší náměty, které jsou naprosto mimo současný systém vzdělání, a znevažuje svůj úřad. Výčet jeho přehmatů není úplný, ale poslouží jako obrázek jeho působení.

Marcel Chládek jako stínový ministr školství chtěl, aby děti začínaly chodit do školy v sedmi letech. O rok později si už přeje povinný začátek školního vzdělávání už v 5 letech.

Ministr chce rozhodovat o tom, jaké potraviny se budou ve školních automatech nabízet dětem, posílat děti na učební obory podle přání zaměstnavatelů či nepovolit individuální vzdělání na druhém stupni základních škol.

Na druhou stranu slibuje rodičům předškoláků výuku angličtiny už v mateřské škole a teď nově i tablety pro prvňáky. Pominu finanční a organizační stránku věci. Zajímalo by mě, zda tento nápad konzultoval s učiteli a s odborníky na didaktiku?

Rozvoj motoriky prostřednictvím psaní děti rozvíjí. Návrh pana ministra je scestný a matoucí veřejnost i učitele. Myslím, že už nastala doba, aby zasáhl pan premiér Sobotka, Nebo mu nevadí, že jeho ministr způsobuje chaos a poškozuje školství?

Anna Putnová, poslankyně a expertní mluvčí pro oblast školství TOP 09

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…