RESTART: K informacím získaným z ČT a omluva redaktoru Čechovi

13.11.2014 10:00

Omlouváme se panu redaktoru Čechovi z České televize za záměnu jeho osoby. Pan redaktor Čech nemá se společností Median žádnou vazbu.

RESTART: K informacím získaným z ČT a omluva redaktoru Čechovi
Foto: RESTART 2014
Popisek: RESTART 2014

Dne 5.10. 2014 jsme v Parlamentních listech  v rubrice Politici voličům  zveřejnili článek Restart 2014 podává protest k Radě ČT. Součástí kritiky výstupů předvolebního  průzkumu veřejného mínění  objednaného a zveřejněného veřejnoprávní ČT jsme nepravdivě uvedli do vztahu majitele autorské společnosti pana Mg.Přemysla Čecha a redaktora ČT pana PhDr Přemysla Čecha s poukazem na možný střet zájmů. Pro další zjištění postupu a skutečností jsme se obrátili na ČT s žádostí o poskytnutí písemné informace podle zákona 106/1999 Sb. O svobodném přístupu k informacím. Jak jsme na facebooku uváděli, až do odpovědi ČT jsme se dalšího komentáře zdržovali.  Nyní jsme obdrželi dvě písemná oznámení, v nichž ČT i pan redaktor PhDr. Přemysl Čech potvrzují chybu našeho názoru resp.prezentace  osoby jednatele společnosti MEDIAN s.r.o.  Přemysla Čecha jako zaměstnance ČT s tím, že se nejedná o jednu a tutéž osobu ani o osoby v příbuzenském vztahu. Tímto se oběma pánům P.Čechům omlouváme . Povrchně zpracovaný názor vycházel ze shody jmen,  pražských bydlišť a podobného  věku, bohužel jsme dál v lustraci  osob nepokačovali.

Musíme však také konstatovat, že jádrem zprávy bylo podezření na manipulaci veřejného mínění v podstatě posledním předvolebním průzkumem a jeho výsledky, které byly ve viditelném rozporu s dosavadními průzkumy a v konextu toho způsob výběru dodavatele půzkumu. Obdržená odpověď veřejnoprávní televize  však nenaplňuje povinnost řádné odpovědi dle výše uvedeného zákona, mlží v otázce způsobu zadání a výběru dodavatele veřejné zakázky, tedy postupu podle zákona o veřejných zakázkách. V tomto ohledu nebyla tedy naše podezření vyvrácena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: RESTART 2014

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.