Rada Jihomoravského kraje se změní. Rezignují náměstek a dva radní

09.12.2015 8:32

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek a předseda klubu zastupitelů a předseda Krajského výkonného výboru ČSSD Roman Hanák oznámili v úterý 8. prosince 2015 změnu ve složení Rady Jihomoravského kraje.

Rada Jihomoravského kraje se změní. Rezignují náměstek a dva radní
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„ČSSD na základě debaty okresních organizací a jednání krajského výkonného výboru provede na zasedání krajského zastupitelstva 17. prosince 2015 personální změny v Radě Jihomoravského kraje, a to s účinností od 1. února 2016. Na základě výsledku jednání budou rezignovat náměstek Zdeněk Pavlík a radní Jaroslav Parolek a Jiří Janda. Krajský výkonný výbor ČSSD včera do rady nominoval do funkci náměstka hejtmana na můj návrh Romana Hanáka a na funkce radních Igora Chlupa a Petra Šelepu,“ sdělil hejtman Michal Hašek.

Jak uvedl, důvodem této personální změny není nespokojenost s prací kolegů, kteří rezignují, ale fakt, že dále nekandidují v krajských volbách v roce 2016.  „Na základě dohody poskytnou prostor pro další kolegy, kteří budou na kandidátce ČSSD. Zároveň chceme ukázat voličům, že chceme dát dynamiku týmu ČSSD, v lednu dojde k předání příslušných agend. Jednání probíhala několik týdnů, včera tyto změny odsouhlasil krajský výkonný výbor,“ dodal hejtman Hašek, který zároveň členům rady, kteří budou rezignovat, poděkoval za jejich práci.

„Na nedávné krajské konferenci ČSSD jsme deklarovali jednotu strany. Není zde na jižní Moravě žádná rozpolcenost. Uvědomujeme si tíhu odpovědnosti za krajské volby, protože soupeř není uvnitř, ale čeká nás venku. Poprvé bude na jižní Moravě kandidovat populistické hnutí ANO a my se musíme vůči tomuto hnutí vymezovat, nesmíme nic podcenit. Musíme dělat ještě více, než v těch předchozích letech,“ sdělil předseda klubu zastupitelů a předseda Krajského výkonného výboru ČSSD Roman Hanák.

O změnách již také ví koaliční partner KDU-ČSL. „O těchto změnách jsem informoval koaličního partnera ve smyslu koaliční smlouvy, ve které je popsán mechanismus takovéto změny. Náš koaliční partner KDU-ČSL bere na vědomí tuto změnu. Zároveň oznámím tyto změny i ostatním klubům v zastupitelstvu,“ řekl hejtman Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…