Rada pro Evropské strukturální a investiční fondy ocenila uzavření Dohody o partnerství

06.09.2014 16:01

V pátek 5. září 2014 proběhlo šesté jednání Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy. Rada je nejvyšším orgánem v oblasti evropských fondů v programovém období 2014–2020, jejími členy jsou zástupci ministerstev, územních partnerů, hospodářských a sociálních partnerů a neziskového sektoru. Předsedou Rady je premiér Bohuslav Sobotka, který jednání zahájil.

Rada pro Evropské strukturální a investiční fondy ocenila uzavření Dohody o partnerství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Předseda vlády Bohuslav Sobotka v úvodu svého vystoupení ocenil práce na Dohodě o partnerství, kterou minulý týden schválila Evropská komise. Díky tomuto strategickému dokumentu získá Česká republika v příštím programovém období 2014–2020 přibližně 600 miliard korun. Označil schválení Dohody za velký krok pro Českou republiku, díky kterému jsme pro Evropskou komisi plnohodnotným partnerem.

Českou republiku nyní čeká formální vyjednávání s Evropskou komisí pro programy 2014–2020. Premiér apeloval na důkladnou přípravu tohoto vyjednávání ze strany řídicích orgánů. Zároveň zdůraznil, že je nutné, aby veškeré další práce odpovídaly schválené Dohodě o partnerství. Jako klíčové vyzdvihl průběžné kroky v oblasti plnění předběžných podmínek, které premiér považuje za palčivé.

Jako předseda této Rady premiér též zdůraznil svou roli a roli Úřadu vlády jako důležitého partnera v celkové přípravě programového období. Předseda vlády ve svém vystoupení také poděkoval ministryni pro místní rozvoj Věře Jourové, která se jako výkonná místopředsedkyně Rady zúčastnila jednání naposledy vzhledem k nominaci na post eurokomisařky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…