Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky rozdělila 3 miliony na léčbu gamblerů

06.11.2014 19:41

Ve čtvrtek 6. listopadu 2014 se ve Strakově akademii uskutečnilo jednání Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky. Na svém zasedání rozdělila celkem 3 miliony korun, které budou využity na dofinancování léčebných programů pro závislé gamblery.

Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky rozdělila 3 miliony na léčbu gamblerů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání vlády premiéra Bohuslava Sobotky

Financování léčebných a preventivních programů v oblasti hazardního hraní je v souladu se strategickými cíli protidrogové politiky ČR. Problematika hazardního hraní a jeho negativních dopadů se nedávno stala součástí protidrogové strategie nové vlády.

Jelikož danou problematiku vláda vnímá jako vážný společenský problém, podařilo se na dofinancování těchto služeb dodatečně uvolnit z rozpočtu Úřadu vlády 3 miliony korun. Ty by měly směřovat do 11 center, která se zabývají preventivními a ambulantními programy zaměřenými na léčbu patologických hráčů a poradenství pro jejich rodiny a blízké.

Oblast patologického hráčství zůstává jednou z priorit vládní protidrogové politiky i pro příští roky. Podle odhadů je v České republice až 80 tisíc lidí, které lze označit za závislé gamblery, což jsou počty srovnatelné s odhady počtů osob závislých na nelegálních drogách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace