Radní Plamínková (STAN) k financování přestavby ústřední čistírny vod

10.06.2015 5:35

Hlavní město pokračuje v hledání vhodných finanční zdrojů pro kompletní přestavbu pražské Ústřední čistírny odpadních vod. Podle včerejšího usnesení Rady hl. m. Prahy (RHMP) bude tuto činnost koordinovat Pražská vodohospodářská společnost (PVS).

Radní Plamínková (STAN) k financování přestavby ústřední čistírny vod
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Z jednání mezi zástupci Hlavního města Prahy, Ministerstva pro místní rozvoj a Ministerstva životního prostředí mimo jiné vyplynulo, že obě instituce hlavní město při získávání vícezdrojového dotačního i nedotačního financování na investice v oblasti vodohospodářství podpoří.

„Mezi možné finanční nástroje patří například Operační program Životní prostředí 2014-2020, státní rozpočet, Státní fond životního prostředí, Fond strategických investic, PPP projekty a zvýhodněné úvěry či finanční nástroje. Koordinace PVS pro akce na vodohospodářské infrastruktuře umožní efektivní získávání národních a evropských zdrojů, vyhledávání vhodných akcí a vhodných finančních zdrojů, zrychlí přípravu žádostí o dotaci a následné čerpání dotací,“ uvedla radní Jana Plamínková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.