Radnici Prahy 10 povede hnutí ANO

27.11.2014 17:28

Vedení radnice Prahy 10 pro toto volební období ovládlo hnutí ANO, které po dnešním ustanovujícím zasedání místního zastupitelstva získalo většinové zastoupení v městské radě.

Radnici Prahy 10 povede hnutí ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí ANO 2011

Starostkou byla zvolena Radmila Kleslová (ANO), která byla lídryní tohoto vítězného politického uskupení v komunálních volbách. To také získalo i post dalšího místostarosty a třech radních. „Jedná se o velký úspěch našeho hnutí, protože se nám podařilo získat většinu ve vedení města a možnost prosazovat tak co nejlépe náš program,“ komentovala své zvolení nová starostka Radmila Kleslová.

Dnešní volba zajistila znovuzvolení 1.místostarostovi Vladimíru Novákovi (ČSSD). Dalším místostarostou se stal nováček v místním zastupitelstvu Petr David (ANO). Na posty uvolněných radních pak byli zvoleni Dagmar Lešenárová (ANO), Ivana Cabrnochová (SZ) a Bohumil Zoufalík (Nez. pro Prahu 10). Zbývající posty tří radních obsadil Jaroslav Štěpánek (ANO), Pavel Plesník (ANO) a Jiřina Vondráková (ČSSD). Poprvé v historii tak ve vedení města nebudou zástupci ODS.

Do schválených priorit v koaliční smlouvě pro toto volební období bylo zařazeno mj. zrušení zakázky na stavbu nové radnice na Hagiboru, vyhodnocení ekonomické výhodnosti rámcové smlouvy na stavební zakázky či rekonstrukce a otevření školy u metra Strašnická. „Chceme také citlivě zrekonstruovat KD Barikádníků, mít nezadlužený a participativní rozpočet se zapojením našich občanů a navýšíme místa v mateřských školkách a jeslích,“ vyjmenovala některé priority starostka.

Praha 10 bude podle ní také transparentně prodávat majetek formou elektronických aukcí a veřejného losování, zachová lokalitu Trojmezí jako veřejně přístupný park, zpřístupní vilu K.Čapka a E.Kolbena pro veřejnosti a bude regulovat hazard. „Děkuji všem těm, kteří dali hlas ANO. Povedeme Prahu 10 v souladu s naším programem a každý jeden hlas našich voličů tak byl a bude maximálně zúročen,“ okomentovala výsledek starostka Kleslová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha10.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…