Rais (ANO ): Proč vícepremiér Bělobrádek komplikuje univerzitám život?

04.03.2017 9:12

Zatímco diskuse s blížícími se volbami houstnou, univerzity dál marně čekají na vyúčtování svých vědeckovýzkumných aktivit za rok 2015!

Rais (ANO ): Proč vícepremiér Bělobrádek komplikuje univerzitám život?
Foto: Archiv KR
Popisek: Karel Rais

A postoj místopředsedy vlády a předsedy Rady pro výzkum, vývoj a inovace Bělobrádka? Jen měsíce neurčitých a neustále se posunujících termínů dodání. A to i přes to, že je na závažnost celé situace opakovaně upozorňován řadu měsíců a to nejen na půdě poslanecké sněmovny.

Zatímco v červnu 2016 pan Bělobrádek tvrdil, jak celý systém perfektně funguje a obavy týkající se vyúčtování aktivit roku 2015 nejsou na místě, v polovině října 2016 sdělil, že dodání výsledků univerzitám sice ještě neproběhlo, ale nic nebrání jejich doručení do konce roku 2016.

 Univerzity však dosud obdržely pouze zálohy a vytrvale čekající i nyní, v březnu 2017, jsou nuceny se vyrovnávat s touto skutečností v rámci svých letošních rozpočtů. Rostoucí nespokojenost univerzit projevená na posledním sněmu Rady vysokých škol je tedy naprosto pochopitelná, byť jim nezbývá než doufat, že se tímto problémem začne odpovědný místopředseda vlády konečně zabývat.

 Možná se tak nejen my, vytrvale interpelující pana místopředsedu vlády ve sněmovny, konečně dozvíme, kolik vlastně stál vývoj a kolik stojí roční provoz včetně provozních nákladů onoho „fungujícího“ informačního systému.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.