Ramzer (ODS): Máme na kandidátce dost žen i bez kvót

10.04.2016 9:20

Koncem tohoto týdne zahájila ODS na tiskové konferenci v Liberci oficiálně předvolební kampaň do krajských voleb a představila kompletní kandidátní listinu.

Ramzer (ODS): Máme na kandidátce dost žen i bez kvót
Foto: ODS
Popisek: Starosta Frýdlantu Dan Ramzer

Přítomné zástupce médií přivítal lídr kandidátky, předseda Regionálního sdružení ODS Libereckého kraje a starosta Frýdlantu Ing. Dan Ramzer. V úvodu zdůraznil, že tým kandidátů vznikal na základě primárních voleb odspodu, tedy vzešel z návrhů základních článků strany - místních sdružení. Dále byl konzultován na úrovni oblastních sněmů a konečnou podobu schválil opět tajnou volbou regionální sněm. Dan Ramzer dále uvedl: "Jsem rád, že máme na kandidátce i bez kvót dost žen. Nabízíme tým složený z komunálních politiků, starostů a zastupitelů. Máme významné zastoupení lékařů, učitelů a podnikatelů - živnostníků." Dan Ramzer pak vyzdvihl, že na kandidátce jsou i nestranické osobnosti, které se takto rozhodly podpořit ODS. Jejich podpory si ODS velmi váží.

Úvodní slovo Dan Ramzer uzavřel nastíněním programových priorit. "Chceme na kraji navázat na to dobré, co bylo v minulosti započato. Za působení ODS na kraji byla spuštěna řada dobrých věcí, například systém oprav komunikací, jednání o budoucnosti Ještědu nebo práce na vybudování hospice. Velkým tématem je pro nás problematika středního školství.  Kraj se musí vypořádat s tím, že základní školy opouští stále méně dětí. A důležitými tématy jsou také rychlá a bezpečná doprava, podpora venkova a cestovního ruchu."  

Dále se představila studentka ekonomie Bc. Jana Opočenská z Libštátu, která kandiduje na pátém místě: "Z mého pohledu je důležitá podpora sociálních záležitostí a organizací. Zejména v oblasti pomoci zdravotně handicapovaným."

Třetím účastníkem v barvách ODS byl Mgr. Juraj Raninec, místostarosta České Lípy, který zmínil problémy krajského zdravotnictví a nemocnice v České Lípě. "Kromě toho nás trápí stav komunikací na Českolipsku, to, že není dokončen obchvat města."

Závěrem lídr kandidátky Dan Ramzer představil volební kampaň a poskytl prostor pro dotazy novinářů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…