Ransdorf (KSČM): Černé skříňky

19.07.2014 9:39

Zřícení malajsijského letadla je obrovská lidská tragédie, zejména pro rodiny pozůstalých, ale ráj pro ty, kteří šíří mediální spekulace. Od černých skříněk sestřeleného letadla se očekává, že by mohly osvětlit, co se vlastně stalo. Jenže kde jsou?

Ransdorf (KSČM): Černé skříňky
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloslav Ransdorf

První zpráva zněla, že je našli separatisté a poslali je do Moskvy. Jak Moskva, tak separatisté to popřeli. Druhá zpráva tvrdila, že je našli záchranáři. V Kyjevě oznámil ministr zahraničí Pavlo Klimin, že doufá, že skříňky budou předány ukrajinské vládní komisi. Verze číslo tři: prezident Porošenko řekl v telefonickém rozhovoru s kancléřkou Merkelovou a premiérem Cameronem, že černé skříňky musí převzít zahraniční odborníci, aby se nedostaly do rukou "třetího státu". Odborníky z kterých zemí má na mysli, neupřesnil.

Hlavou mi vrtá jedna nesrovnalost: pokud skříňky má opravdu ukrajinská vláda, jak se k nim vlastně mohla dostat? Trosky letadla se přece nacházejí na území kontrolovaném separatisty a v oblasti silných bojů, kam ukrajinská armáda ani kyjevská moc nesahá.   

Doufám, že další dny přinesou pravdivé zprávy, podložené fakty. Pozůstalí i veřejnost na ně netrpělivě čekají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloslav Ransdorf

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…